18 februari 2012

Lyckas på ditt eget sätt

Jag skrev ju lite om det här med att jämföra sig med andra. Att man mår bättre av att låta bli.

Men vet ni vad? Att våga göra på sitt eget sätt leder inte bara till att man mår bättre, det är också så som man blir framgångsrik. Och med framgångsrik menar jag inte nödvändigtvis rik och berömd utan framgångsrik i ditt eget liv, på ditt eget sätt. Det är du som bestämmer vad det innebär.

Det är inte bara jag som hittat på det här.

Efva Attling (som knappast kräver en närmare presentation) ger idag i en intervju i Hbl sitt recept för att lyckas: "Att inte sitta fast i det som folk förväntar sig av en".

Och i dagens Vbl finns en artikel om Per Holknekt (som bl.a. grundat Odd Molly). "Hans största idol är Janne Boklöv. Backhopparen som struntade i hur man ska hoppa backe och valde att hoppa med v-stilen i stället. Idag hoppar alla med v-stilen. - Jag skiter också i hur man ska göra, jag gör det på mitt sätt."

I tisdagens Sportmagasinet på FST5 intervjuades skidskytten Darya Domracheva som för alla som är bekanta med sporten känns igen på sin vackra skidteknik som skiljer sig ur mängden. Den är både vägvinnande, omtalad och som sagt vacker. Själv kommenterar hon saken med att uttrycka tacksamhet för att henne tränare aldrig försökt träna bort hennes speciella teknik, som alltid har varit hennes sätt att skida.

Och så har jag ju tidigare skrivit om Maria Österåker och hennes inspirerande föreläsning om Att Våga.

3 kommentarer:

Cat sa...

Tack för den! Nu blev jag inspirerad till att studera igen, har haft en tuff dag tills nu :-)

Carita Liljendahl sa...

Ofta blir man inspirerad av artiklar. Personintervjuer är ju bland det intressantaste i alla tidningar :-)

Hannasvirrvarr sa...

Cat - Roligt att höra!

Carita - Ja, så är det verkligen :)