19 februari 2012

Fyndat i Yttermark

Igår var jag i Yttermark när UF-lokalen öppnades för loppis. Trots att en stor del av utbudet bestod av barnkläder hittade jag en liten hög med saker.

Dylika dukar har jag så svårt att motstå. Jag ser nämligen framför mig en park med en mängd små dukade bord, alla med fina loppisdukar liknande den här. Kan inte släppa den där tanken så jag fortsätter köpa dukar.

Lyktan som ser lite ut som ett rivjärn tillverkas i Österbotten, jag har tyckt att de varit fina ända sedan jag såg dem första gången (många år sedan).

En liten anslagstavla, två böcker och så Vereco...

Sex koppar och fat för 3 euro. Jag tvekade länge. Försökte övertyga mig själv om att jag faktiskt inte behöver dem. Men det är något med formen som tilltalar mig så oerhört. Och färgat glas. Så. Det slutade med att mina blå fick rejäl tillökning i familjen.

9 kommentarer:

Backtobasic sa...

Jag tror ditt rivjärn är en lykta!
http://www.hemslojdenumea.se/ovrigt.htm Kolla på sidan och övrigt också. Många fina grejer !!

Hannasvirrvarr sa...

Jo, som jag skrev är det en lykta, som ser ut som ett rivjärn. Det är ett företag här i finska österbotten som tillverkar dem (Läkki ja lelu, A. Gråholm), de säljs också som nya här i trakten (http://www.loftet.fi/Loftet_Hantverkets_hus/Taito_Shop_Loftet/Partiforsaljning).

Soffi sa...

Wow vilken "rivig" lykta! Jättehäftig verkligen!

Christina sa...

Åh, rivjärnslyktorna är så fantastiskt fina. I Wasa Teaters pjäs Hemsång hade de i en scen stora såna lyktor i händerna när de sjöng en sång. Stämningsfullt och vackert. Sen i mitt hus skall jag ha såna i olika storlekar, de är så vackra.

Nora sa...

Det är väl dessa lyktor som kallas för kjolsvärmare, för att kvinnorna tidigare höll sig varma, när de satt i kyrkan, genom att ha den placerad på golvet, under sina kjolar...

Camilla sa...

Kul att träffa på dig i Loppisvimlet! Gjorde nog en hel del fynd till mins småkillar och hittade en underbar lykta till mig själv.../Camilla

Hannasvirrvarr sa...

Nora - Jo, jag läste det. Kul att de har en historia!

Camilla - Detsamma! Och roligt att du hälsade, det var så många främmande ansikten där att jag knappast hade känt igen dig om du inte hälsat!

Koko sa...

Fina fynd! Jag undrar: de två nedersta bilderna - visst är det en Perstorpsplatta som du har under? :-)

Hannasvirrvarr sa...

Koko - Jo, det är det! :)