14 augusti 2011

Alla gula stolar

De senaste månaderna i mitt liv har innehållit flera gula stolar än vanligt. Nån kanske minns att jag fyndade två gula pinnstolar i vårvintras.

De här läckra plaststolarna stod uppradade utanför Kontti i Björneborg i försomras. Jag nästan sprang fram till dem så fort jag parkerat bilen. De var i oklanderligt skick och kostade endast 5 euro/styck. Gula.

Jag smekte dem och grät inombords för att jag visste att jag inte hade någonstans att placera dem. Jag köpt dem inte och ångrade mig genast. Men jag har inte plats för dem någonstans just nu. Det är realiteten. Ett svidande ickefyndat fynd.

Den här lilla stolen kunde jag däremot hitta utrymme för. Jag köpte den på loppisracet i Purmo för ett par euro. Det är något lockande med föremål som har fel storlek. Miniatyrer är så gulliga och saker som är för stora får en själv att känna sig som en gullig miniatyr.

Jag skulle vilja gå runt i ett hus byggt så stort att ens egen längd skulle motsvara ungefär en treårings i ett vanligt hus. Så att man var tvungen att klättra upp på alla möbler och hålla dricksglaset med båda händerna. Det skulle kännas så knäppt och roligt. Finns det förresten ett sånt ställe?

6 kommentarer:

Christina sa...

I Sverige vid Astrid Lindgrens värld finns Nils Karlsson pysslings hus. Det borde vara gjort så att möblerna är så stora att du själv får känna dig som en pyssling. Tyvärr missade vi det när vi besökte stället nu i sommar.

frida sa...

oooo! dedär gula plaststolarna blir ju tillome jag kär i! och. jag tror att de nångång har haft nån utställning vid heureka där man själv varit mini och möblerna stora. kanske har de än? KRAM på dej vännen!

HannasVirrVarr sa...

Christina - Då hoppas jag att jag får tillfälle att besöka det huset nån gång! :)

Frida - Ja, visst var de fina :) Kram på dig med!

Hanna sa...

Såna där gula platsstolar fanns (finns kanske ännu?) i farstun i butiken hemma i min hemby. Där sat vi och gungade med varsin glass i lågstadiet. Äkta åttiotalsretro med andra ord!

Christin sa...

Läser ibland din blogg och hoppas du snart mår bättre.
En sån stol fast orange fick jag tidigt sjuttital till mitt nyfixade rum , och just den stolen var från Ikea. Den kasserades tyvärr på 80-talet när jag flyttade hemifrån och ville ha allt i vitt, svart och rosa :-)

Emma sa...

Åh vilken härlig blogg du har! Jag tror faktiskt jag måste åka till Finland och gå på loppis:)