8 juni 2011

Sigvard Bernadotte i mitt hem


För nån vecka sedan skyndade jag snabbt genom SPR-kirppis i Vasa. Jag fick syn på ett litet bord, vars formspråk jag gillade. Jag gick närmare och såg att det hade en laminerad yta som liknade mönstret virrvarr, vilket jag tycker är så fint.

Jag hade ingen tid att undersöka eller fundera något extra utan jag betalade 15 euro och min far slängde in bordet i paketbilen.

Väl hemma tog jag en närmare titt på mönstret och insåg att det mycket väl kunde vara ett riktigt virrvarr.

Under bordet hittade jag dessutom en Edsbyverken-stämpel. Kul! Jag är ingen designfantast men visst är det roligt att något man fastnat för och handlat billigt visar sig vara svensk design.

Jag satte mig ner och googlade och läste lite om formgivaren Sigvard Bernadotte. Och så hittade jag en bild på en termoskanna som han formgivit, som även den finns i mitt hem. Kostade kanske en euro.

4 kommentarer:

Sanna sa...

Skoj!Då är ju bordet tillverkat här på min ort..Edsbyn.. =) hihi..

Kraaaaaam
Sanna

Koko sa...

Perstorpsplatta, brukar vi kalla den där ytan. Hållbar och bra, jag har ett såntdär gammalt bord från 70-talet:-) Coolt.

Johanna.B sa...

Jag har också ett sånt bord, precis likadant förutom plattan som har annat laminat. Laminatet är i samma färgskala men mönstret är mer rutigt. Fyndade det för några år sedan!

/Johanna

Annika sa...

Visst är de fint det bordet! Vårat köksbord är ett sådant fynd. Snyggt med de gula stolarna också!