17 april 2013

Genomskåda köpruset!

Påståendet: Vi köper kläder vi aldrig kommer att använda. Tänkt vilket slöseri med resurser!

Beviset: Jag frågade på föreläsningen förra veckan om nån har kläder i skåpet som ännu har butikslappen kvar, så gott som alla sträckte upp handen. Även jag har klädplagg som inte använts en enda gång. Kanske du också?

Lösning? Om vi kände vår egen stil lite bättre och slentrianshoppade lite mindre skulle vi troligtvis ganska lätt kunna minska på mängden oanvända inköp. Mera medvetenhet och tanke när vi konsumerar.

5 kommentarer:

Linnéas butik sa...

Hej,
tyvärr har jag inte hittat min still ännu trots att man kan kalla mig för medelålders.
Finns så mycket fint och att välja bort är ju det svåraste.
Linnéa

Mankasfashion sa...

Eller insåg att det går att GÖRA OM en massa saker vi har köpt men insåg att det inte passade så bra.
Eller att nåstan allt går att använda om du bara använder det med rätt sorts plagg till. En tröja kan verka ful till ett par byxor med till en kjol kan det vara perfek. Sådana saker.

Hannasvirrvarr sa...

Linneas butik - Tanken är ju förstås inte att vi bara ska välja en strikt stil som vi klär oss i, stilen förändras ju hela tiden också. Men de där plaggen man köper som man aldrig använder - varför blev de att ligga i skåpet? Är det t.ex. så att man inte trivs i byxor med hög midja men ändå råkar köpa dem för att det såg så himla snyggt ut på skyltdockan. Att man skulle hinna stoppa sig i såna fall för att man egentligen vet att man inte trivs i en viss sorts modell/färg osv.

Manka - Absolut! Mera kreativitet med de kläder man har, för det är klart man också tröttnar på plagg.

Sara sa...

För kanske ett år sedan hade jag massvis med kläder i skåpet som hade lappen kvar. Men nu har jag faktiskt skärpt till mig. Jag köper ingenting längre som bara är halvbra (det gjorde jag förr), alla kläder jag köper nu måste vara riktigt SUPER och jag köper ingenting om jag inte känner att jag absolut vill ha på mig plagget följande dag. Det har funkar riktigt bra och nu har jag inga kläder i skåpet med lappen kvar!

Hannasvirrvarr sa...

Sara - Exemplariskt, du får en guldstjärna av mig! ;)