20 december 2012

Vardagsmönster och Instagramfunderingar

Dagens sömmerska är klädd i gröna strumpbyxor, vitprickig klänning/tunika och gult måttband. En krage klar för vändning lämnade små söta trianglar efter sig.

Bilder från vardagen med inspirerande färgkombinationer, mönster och detaljer skulle jag själv vilja samla mera av på min blogg men det känns som världens långsammaste process att fotografera, sätta sig vid datorn, ladda upp bilder, redigera, ladda upp på nätet, blogga. Därför har jag sett så mycket fram emot att uppdatera mig på telefonfronten (i dagsläge har jag en telefon med knappar (!), inget internet och nog en kamera i och för sig men det går inte att ta bilder som man ser vad de föreställer) och börja använda mig av Instagram. Men så såg jag den här nyheten igår och blev riktigt besviken.

Använder ni instagram och vad tänker ni om det här?

Edit: Det var visst upprett redan.

11 kommentarer:

Lina Teir sa...

Jag tänker att så länge det är okej att ladda ner filmer och musik som nån annan har upphovsrätten till (och jobbat med avsevärt längre än man jobbat för en instagrambild för det mesta) så borde man inte heller klaga på det där.

Hannasvirrvarr sa...

Lina Teir - Fast det är väl inte okej att ladda ner filmer och musik som någon annan har upphovsrätten till?

Ett företag som tar privatpersoners bilder och säljer i reklamsyfte tycker inte jag känns kul. Jag skulle gärna lägga upp t.ex. bilder från jobbprocessen här i ateljén, men om Instagram sedan kan sälja dem till vilket syfte som helst utan att jag har den minsta kontroll över det känns det inte okej.

Och förstås, ingen tvingar en att ladda upp bilder på Instagram men jag hade som sagt sett fram emot de möjligheterna som det skulle ge.

Evasleva sa...

Jag har verkligen gillat instagram. Det har varit mycket roligare än att blogga för mig ett tag. Men det här känns tråkigt... Tror dock inte att någon är så intresserad av mina bilder men det är klart att man kanske får tänka sig för lite mer innan man publicerar något.
Men jag är som sagt redan fast i instagram-träsket :)

Anonym sa...

http://www.dn.se/kultur-noje/instagram-backar-om-policyandring

Christina sa...

Instagram är både ett snabbt och behändigt sätt att dela med sig av sin vardag på. :) Visst är det tråkigt att de kan använda ens bilder, men som det stod i någon av artiklarna du länkade till så använder sig andra sajter av samma princip också. Bara att ingen verkar ha påpekat detta. Själv är jag bara less att även spammare och reklamkonton verkar ha hittat till instagram, därför har jag lagt mitt användarkonto låst så att man måste "ansöka" om att få följa mig.

Maria på tid & rum i Årsta sa...

Välkommen till den sköna Instagram-världen!

Lina Teir sa...

Det är nog accepterat av en hel del människor (även om det inte är lagligt), som ändå klagar när den fria rätten till andras material nu drabbar dem själva.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Ja vi vanliga dödliga har ju faktiskt tfn med KNAPPAR- Shit! Men har man köp-stopp gäller väl det i aldra högsta grad "lyxprodukter" som telefon utan knappar! Som man klarar sig absolut lika bra utan, fast man e en blogger!Samma sak gäller ju givetvis plattv å andra teknik prylar. De äldre modellerna är oftast klumpigare men håller alla gånger längre än ny slitåsläng- teknik!