7 januari 2012

En promenad i Kristinestad

Soligt och vackert var det idag när jag tog en promenad i stan. Välkomna med på en liten tur i fina Kristinestad.

Det här är vyn när man går ner för Varvsbacken där vi bor.

Direkt till höger ligger Badhusparken där någon helt tydligt hade firat nyår. Ett knippe färgglada balloger och en skumppaflaska hade lämnat kvar.

Vackra hus vart man än vänder blicken.

Här är den långa bron som går från centrum över till östra sidan.

Och så här ser det ut när man kommer från bron in mot centrum. Jag minns ännu känslan för ett drygt år sedan när vi kom körande här med vårt flyttlass. Det var sen kväll men julbelysningen lyste upp den lilla staden. Mycket mysigt var det.

Här finns Kulturhuset och Bio Dux i en vacker tegelbyggnad.

Dux hade lucka fyra i julkalendern och dekorerade fönstret bl.a. med gamla bioplanscher som jag hittade på Reshop för ett år sedan.

Konstföreningen Spectra har ett hus i korsningen av Skolgatan och Västra Långgatan. En gång i våras vågade jag mig in på en konstnärs utställning. Det var precis så som jag hade bävat för att det skulle vara, ingen annan förutom en gammal, finsk konstnär och jag och tystnaden. Men vi slog oss i samtal, han berättade om tanken bakom de olika tavlorna och det var sist och slutligen ett fint möte.

Vackra rådhuset.

Förbi kyrkan...

...tillbaka till Varvsbacken.

8 kommentarer:

Gunilla sa...

Vad härligt att se! Det var ett tag sedan...några år sedan jag var i Kristina. Men det väcker många härliga minnen. Klart roligaste minnen har jag från sommarmarknaderna.

Annika sa...

Hur kom det sig att ni flytta till K:stad? är nån av er/båda därifrån eller? :)

Hannasvirrvarr sa...

Gunilla - Ja, jag ser fram emot kommande sommarmarknad, missade den senaste.

Annika - Ingen av oss har egentligen någon anknytning till Kristinestad från tidigare. Anders fick erbjudande om fast jobb i Kristinestad i och med samarbetsförhandlingar på hans dåvarande jobb, "varför inte?" tänkte vi och flyttade :)

Gunilla sa...

ja, den doften som spider sig med härligt grillade "broiler" som det heter i Finland och den go korven som man får i papper! Underbart!
Jag har några gamla läskeflaskor från kstad och från Härkmeri som jag kommer lägge upp på min blogg lite senare. Dom måste du bara se...

Anonym sa...

Hej Hanna!

Du fick med svärfars hus. Kul.//Helena

lovisa/polichinelle sa...

hur mysigt som helst ju! gillar verkligen bilden ovan "Och så här ser det ut när man kommer från bron in mot centrum."

MariaMonika sa...

Hej! Åh, så vackert det är där du bor! Ser så fridfullt ut, jag riktigt får lust att traska omkring i lugn och ro på vintriga, små gator och bara insupa atmosfären...

Eva sa...

Åh fina stad. Får nästan hemlängtan :)