19 juli 2011

En liten auktion

Efter tre veckor semester (eller om vi ska vara noga, en vecka semester och två veckor uttag av övertid) är jag tillbaka i Kristinestad och jobbvardagen. Men låt oss fokusera på något annat.

I lördags for jag iväg till Nykarleby för att kolla in en auktion. Jag är allt annat än en erfaren auktionsbesökare så det var lite i studiesyfte (och förstås av nyfikenhet) som jag var där.

Det fanns en hel del fina lampor.

En massa lådor med hopplock.

En del lådor intressantare än andra.

Plötsligt dök Lina och hennes familj upp. Det var ett roligt sammanträffande (jag stötte också på henne på ett loppis veckan innan). Hon ropade in en fin lampa som matchade hennes klädsel.

När de hetaste sakerna hade auktionerats ut började folkmassan sakteliga minska, jag dröjde mig kvar en stund. En annan Lina, min syster, dök upp. Vi tänkte snart börja gå då de tog fram en vit, gammal kappsäck någonstans ifrån. Jag hade inte sett den tidigare. 2 euro, ropade en kvinna. Det var tyst en stund. 4 euro, ropade jag då. Så gick det några sekunder och plötsligt var kappsäcken min. Ojdå.

Den var ju rätt så fin.

Även inuti. En trevlig överraskning.

3 kommentarer:

klipposfia sa...

Nämen grattis till den:) den va ju urskön! själv for jag ju vidare till sundby men där regna det som om det aldrig regnat förr så jag for hem...

Malin sa...

Vilken fin! Kappsäckssamlargenen i mig jublar!:)
Läste artikeln om dig i marthabladet, kul att hitta din blogg!

Miia sa...

Oj den var fin! Trevligt fynd! Själv glädjer jag mig över en liten byrå jag ropade in där!