15 juli 2011

Den där x-faktorn

Idag skulle Johanna och jag kolla in typ alla loppisar i Seinäjoki. I research-syfte. Man kan säga att vi blev lite sankade i vårt redan pressade tidsschema när en farbror backade till en redig bula i min bil och sedan körde iväg.

Jag var inte ens på plats men det var Johanna som gått ut till bilen lite tidigare, och hon hade sinnesnärvaro nog att ta upp registernummer. Efter en polis (varför är de alltid unga och snygga?!) och några lite väl långa och finska samtal hade saken klarats upp.

(Kändes som att jag övervunnit mig själv lite grand, för jag skjuter nämligen helst upp dylika problemsituationer tills döden skiljer oss åt.)

Dessutom hann vi till alla loppisar på vår lista.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Loppisar i Seinäjoki. Vilken smart idé. Dit är det ju inte ens långt. Oj vad fort man lämnar i sina egna hjulspår och plöjer genom samma loppisar år ut och år in. . . Ha en trevlig helg. Storloppis i Jeppis på måndag??

Anonym sa...

...och vad kom ni fram till? Vilka loppisar i Seinäjoki rekommenderas? :)

Naja sa...

Usch för folk som producerar bucklor ochs ticker iväg! Snopet att få samtalet "Polisen här hej, du körde tydligen iväg från platsen efter att ha krockat in..."

Från en sak till en annan, förra sommaren skrev du om ett café/butik på landsbygden kring Jstad som din faster/moster/släkting hade. Finns den ännu och isåfall var och när är den öppen? Vägarna leder till Jstad tors-fre och jag vill jättegärna besöka ngt för mig nytt.

HannasVirrVarr sa...

Annika - Ja, det är alltid kul att besöka loppisar man aldrig besökt tidigare (eller på en väldigt lång tid). Är tillbaka i Kstad.

Anonym - Jag återkommer med det :)

Naja - Tyvärr håller hon inte öppet i sommar...