20 mars 2011

Award

Det har tagit sin tid men jag har inte glömt bort det. Av 3 typer i 3 rum, Komigenbloggen och Karin på Lopptorget fick jag utmärkelsen stylish blogger award tillsammans med en massa andra fina bloggar. Tack, det värmer!

Jag har två gånger tidigare listat 7 högst intressanta fakta om mig själv (här och här). Och nu har jag skramlat ihop 7 till.

1. Jag är väldigt ointresserad av skönhet (som konsumtionsområde). Krämer, parfymer, manikyr och allt vad det kan vara. Snark. Jag epilerar mina ben och använder deodorant. Och håller tummarna för naturlig skönhet.

2. Jag irriteras av att folk i allmänhet genast vill tro att jag är babysjuk om jag kollar in/gullar med en bebis. Jag tycker bebisar och småbarn är härliga, gosiga typer och vill gärna passa på att umgås med dem om jag får chansen. Det är inte alls samma sak som att vara sugen på en egen. Jag är inte bebysjuk. (Ingen påstår att jag har bilfeber fast jag kollar in en bil.)

3. Jag läser långsamt. Långsammare än medeltalet tror jag faktiskt. Om jag riktigt anstränger mig kan jag läsa lite snabbare men då kan jag inte njuta av läsningen. Så jag har accepterat att jag är en långsam läsare.

4. Att laga mat är inte min grej. Säg att en dryg handfull människor ska bjudas på middag och jag får välja mellan att kocka maten eller diska undan efteråt. Jag väljer diskningen utan att tveka.

5. Jag tycker om att springa. Önskar jag skulle bli bättre på att hålla igång med löpningen mera regelbundet. Det går alltför mycket i vågor.

6. Jag kan vara både tröttsamt energisk och skamligt lat.

7. Placeringar, fonder, aktier och liknande begrepp är som ett främmande språk för mig.
Ett stort svart hål i min allmänbildning.

6 kommentarer:

Lundagård sa...

Bra att benen är hela och du är hemma igen!

Roligt med din lista, fem av de sju punkterna kunde jag själv ha författat, :-) det är bara läsningen och löpningen som är tvärtom, jag läser snabbt och springer långsamt.

Fager Dam sa...

Alla andra punkter är totala motsatsen till mig utom det där med skönhet. Jag är sååååå ointresserad av smink och krämer och hårgrunkor.

HannasVirrVarr sa...

Lundagård - Med min nuvarande form springer jag nog långsammare än du läser, hur man nu ska mäta det :)

Fager Dam - Dyra är de där krämerna dessutom!

Linus sa...

punkt 6: Ooh jaa! Man vill inte vara orkeslös när du är på ditt energiska humör..

Martina sa...

Hah åh, håller också tummarna för naturlig skönhet, men är ändå sådär kass att jag är superintresserad av alla de där dyra krämerna och hårgrejerna. Men så är jag ju en prylsamlare på alla nivåer.

Men det där med babysjukan håller jag med om! Folk tror gärna att man ska vara babysjuk bara man nått upp till en viss ålder. Har man passerat 20 år tror alla häromkring att man automatiskt vill ha barn på en gång.

HannasVirrVarr sa...

Linus - Nej, det kan säkert vara oangenämt.

Martina - Ja det kan vara riktigt tröttsamt, skönt att jag inte är den enda som upplever det.