14 januari 2011

Rejäla vinterkläder

Vi börjar med en bild.

Koftan på bilden är det där fyndet jag nämnde i förra inlägget. En riktigt rejäl och varm yllekofta. (Skjortblusklänningen fyndade jag också igår, 4 € på Röda Korsets loppis)

När jag skulle gå in till Adam & Ewa gick jag först i misstag till dörren bredvid, Wanha Makasiini Army Shop. Där säljer de både använd och oanvänd utrustning från militären. Mest kläder (olika ylletröjor, undertröjor, strumpor, mössor, jackor, kappor, vantar, sockor) men också stövlar, kängor, matabackar, gröna trälådor och så vidare.

Kläderna som är tillverkade för soldater är att lita på. Riktiga material (ylle, absolut inte akryl) och gjorda för att användas och hålla länge.

Jag blev extra glad för den här tröjan eftersom den har dragkedja och med fördel kan användas som kofta tillsammans med en tunika som i sig inte är så varm. För tröjan är verkligen varm!

Och den kostade faktiskt bara 15 euro. Det man får från t.ex. H&M för samma peng är inte ens ett hälften så kvalitativt plagg. Så jag kan inte annat än rekommendera liknande affärer för de som behöver fylla på sin vintergarderob.

2 kommentarer:

Kamomilla sa...

Håller med! jag har min pappas gamla norjetörja från femtiotalet!!Favvo!

Lilla frun sa...

vilken tur i oturen! :) kanske man borde gå dit på samma gång!