2 juni 2010

Flyttmellanrapport: Smutsen och framgången

Hör det inte till att man städar efter sig när man flyttar ut? Att man frostar ur frysen och torkar sitt klott ur kylskåpet? Att man putsar micron så det inte ser ut som att man fontänkräkts i den flera gånger? Att man torkar ur kökskåpen? Nä?

Jag har alltså satt en del timmar redan på att städa efter grisarna som tydligen bott i lägenheten före oss. Men det fina med mycket smuts är att man ser resultat genast och det känns roligt. Att krypa omkring på golvet vid kylen med kväljningar är förstås inte lika roligt.

I förmiddags satte jag upp gardiner i det blivande sovrummet för att höja på myskänslan.
Och så har jag hittat och köpt en ny sängstomme. Den vi har är lånad och urgammal. Hoppas det blir bra. Om min plan inte grusas så hyr vi paketbil ikväll och kan flytta även möbler.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så mycke att man torkar ur kylskåp å skåp hör väl nog till vid flyttstädning! Ring hyresvärden å kräv lite lägre hyra om du måste sätta massor av tid på städning, de kan funka! /Magdalena

Kamomilla sa...

Åh fy! Hyresvärden ska kolla först att det är städat och sen kan man flytta in. Hyresvärden kan fixa städfirma och skicka räkning till förra hyresgästen. Så ska det väl gå till om jag förstått rätt.(därför betalar man ofta garantihyra) Sen är det en annan sak att man också vill städa lite själv för att få egna dofter i huset.

Malena sa...

Jag gillar den mörka färgen vid fönstret i ert nya hem. Det ger en bra kontrast i rummet!

Galleri MochB sa...

Underbar sänggavel! Den kommer att bli toppen i er nystädade länga ;O)

alegni sa...

fy fabian. lägenheten vi köpte när vi gift oss var ungefär i samma skick. familjen som bott där före oss hade nog inte städat en enda gång under året de bodde där...

fint ser det ut hos er trots skiten!

pimples.ratata.fi sa...

Ser härligt fräsch ut, lägenheten. Och superbt läge har ni ju!
Tuparen i höst? ;)

HannasVirrVarr sa...

Tack för stödet allihopa! Jag vet vi borde ha meddelat om smutsen genast men jag städade på i lugn och ro och märkte smutsen lite vart efter och insåg egentligen först efter att jag städat att det på riktigt inte var okej. Men det må nu vara. Men det är oerhört dålig stil tycker jag.

HannasVirrVarr sa...

Pimples - Ja, det tycker jag ;)