12 december 2009

Ett till svar

Hannahanna frågade:

Allt du tar i verkar ju bli vackert, men har du nångång misslyckats helt med nåt projekt? Vad gick snett? Jag stickade en gång en tröja i högstadiet. När helvetet äntligen blev klart förde jag den direkt till frälsningsarméns insamling. Jag ville aldrig se den mer, den blev så ful.

För det första tack för en riktigt fin komplimang. Och sen, haha oh ja!

För det första så har jag svårt att avsluta projekt. Speciellt de gånger jag börjar inse att det här kommer inte att bli som jag tänkt, då kanske det aldrig ens blir klart och så ligger det halvfärdiga projektet i något hörn och skräpar i flera år. Det mest patetiska misslyckande jag kommer på så här genast är en penal jag skulle sy till min lillasyster i julklapp. Hon fick själv välja tyget och så skulle jag sy. Men så blev det något krångel med dragkedjan och jag blev så irriterad att jag tänkte att det får vänta till en annan dag. Dagar blev veckor och månader och år. Jag minns inte säkert men det var kanske tre år senare som jag plötsligt fick för mig att ta nya tag och det tog endast fem minuter att få den klar!

För några månader sen fick jag för mig att det skulle vara fint att göra vattendroppsliknande prydnader av järntråd (tror fortfarande att det är möjligt) men så som jag gjorde var det inte det minsta fint, så den åkte i roskis.

För en tid sedan hade jag också tänkt sy ett sött gosedjur, jag tog mönster från en pyttenalle vi har hemma och förstorade det, blev inte alls fin form i större storlek så jag klippte inte ens ut mönsterdelarna i tyg. Osv. Osv.


Top 5 i loppisar och loppisfynd på kommande...

5 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

En lättnad att höra att det finns fler som inte lyckas med alla projekt - visar upp en sak idag på bloggen... Jag har också en tendens att inte slutföra alla projekt, i huvudsak pga att jag kommer på så mkt nytt jag blir mer förtjust i att hålla på med..

alegni sa...

vad SKÖNT att höra att det finns andra som inte lyckas med allt de företar sig. här åker saker direkt i soporna om de inte ser ut att bli som jag tänkt mig...
har du lussat idag?

Kamomilla sa...

Mina misslyckade projekt är många, men man vill ju helst glömma dem... ;)

HannasVirrVarr sa...

Det är ju just det, man vill ju glömma det misslyckade. Man väljer så klart att visa det som blir lyckat. Men alla misslyckas vi ibland, så är det bara :)

HannasVirrVarr sa...

Och nej, jag har inte lussat idag. Har inte ens sett en lucia, försov mig till luciakaffet jag hade tänkt uppleva.