9 november 2009

3 x tummen upp

1. Tygkassar. Det miljövänliga alternativet. Jag försöker att så ofta som möjligt komma ihåg att ta med ett par tygkassar när jag ska handla. Alltid lyckas det inte, men varje gång den är med är bättre än ingen gång. Så resonerar jag, det behöver inte vara allt eller inget. Speciellt inte när det gäller hållbara val, ska man t.ex. köpa skitdyrt rättvisemärkt kaffe eller billigt och syndigt? Det behöver inte vara ett definitivt ställningstagande. Man kan köpa rättvisemärkt var tredje eller fjärde gång, det är bättre än ingen.

Och om tygkassar ännu. Jag använder dem till väska också. Det är så bra, en stor påse dit man kan kasta allt - och man hittar inget. Hah. Men det passar mig. Och hittar man inte kassar som man tycker att är fina går det ju att fixa till sin egen. Jag har tänkt att jag ska göra det, men det har som så mycket annat inte blivit av. Ännu.

2. Clas Ohlson är en bra affär. Egentligen ända stället inne i centrum i Åbo som man får tag på skruvar, penslar, sprayfärg och en massa annat sånt. Men det var egentligen inte det jag tänkte fästa fokus vid utan vid deras fiffiga mönster med skruvar. För ganska länge sedan lade jag märke till mönstret på kvittots baksida och för inte så länge sedan såg jag att de hade samma mönster som paketeringspapper.

Jag hade betalat, var på väg ut och gick förbi paketeringsbordet när jag fick syn på pappret. Jag stannade till och väste till åt pojkvännen att han skulle stanna. "Titta!" sa jag och pekade. "Det där vill jag ha! Jag tänker ta en bit". Och så gjorde jag det. Man ser först bara ett mönster och sen ser man att det är skruvar och då blir man så glad, i alla fall jag.

3. Gamla vackra byggnader som finns kvar. Den här byggnaden finns på Klostergatan i Åbo. Förr bodde jag på Klostergatan och studerade på Nunnegatan. Det tyckte jag var lustigt.

Idag ska jag göra en rejäl loppisrunda med en old friend. Det blir roligt. Ha en bra måndag och vecka!

4 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Måste titta både en och två gånger, men till sist såg jag också skruven :O) Tygkassar har jag många så from nu skall jag också använda dem som matkassar :O)
Ha en bra dag! Kram Mia

Kamomilla sa...

Mönster är kul! :)
Tygkassarna borde jag skärpa mig med. Jag har många och vill alltid ha fler, men jag tenderar att glömma dem...

alegni sa...

jag har alltid ett par tygkassar i min handväska och lägger helst allt jag handlar i dessa. jag vill inte ha butikernas gratiskassar heller, för de är så små att man inte kan använda dem som soppåsar.

Anonym sa...

läste faktiskt ditt inlägg om tygkassar först nu, men hur komiskt är inte det att vi båda har tygkassar på hjärnan. men lite skrämmande är nog att vi båda heter hanna, studerar eller kanske du har studerat på nunnegatan vid samma skola OCH ikväll när jag var ut på en promenad gick jag om just den där gamla fina byggnaden som typ e skola o tänkte bara oooooh va fint hus, de måst jag fota o lägga upp i bloggen. alltså shit. o ja, nu förtiden bor jag på berggatan, som korsar klostergatan tror jag. men samtidigt som det är lite skrämmande är allt detta myyycket intressant också tycker jag. hehe.