7 november 2009

Dagens bedrift

Jag har nyss gjort en oergörd bedrift. Alla som känner mig vet att finskan är min allra svagaste sida, både för att jag helt enkelt inte behärskar språket speciellt väl och så är det dessutom väldigt ångestladdat. Men nu har jag precis, via telefon(!), beställt mat för 14 personer tills imorgon. Och inte sådär att "hej vi är 14 som vill äta fernandopizza imorgon" utan 2 ska ha det enda två det andra, fyra något annat osv. Plus fyra specialönskemål! Plus att en person ska beställa först imorgon, plus att en fallit bort från den ursprungliga reserveringen. Om det jag klämde fram var grammatikaliskt rätt har jag ingen aning om (det är ju inte heller huvudsaken) men jag stammade inte en enda gång och nu är jag oslagbar i några minuter.

Trevlig helg på er! (Jag ska hem och vila så jag orkar jobba igen imorgon)

7 kommentarer:

Kamomilla sa...

Jätteduktigt!! Och det är ju nog så att den som svarade i andra ändan säkert inte bryr sig det minsta om du hade grammatikaliska fel, utan snarare var imponerad över att du vågade!! Jag lyfter på hatten vännen, det var fint gjort!!

Louise sa...

Huvudsaken är ju att man gör sig förstådd inte sant! Bravo! Visst känns det bra när man övervinner en räd´sla, eller ett "spöke" :O)

Livet på Vestergård sa...

Grattis till den bedriften! Nu har du stigit över tröskeln och vet att du kan :)
Ha en bra helg!

alegni sa...

hurra! siitä se alkaa!

Fröken Fräken sa...

Trots att jag läst finska en gång i tiden är ungefär det enda jag kan säga Ei saa peittää (stavning??) som står på alla element och som man har absolut ingen som helst användning för... ;-)

HannasVirrVarr sa...

Tack, tack för berömmet:) Visst känns det bra, bakslagen är förstås många fler än segrarna när det gäller finskan -> ännu större orsak att ge segrarna ordentligt med uppmärksamhet ;)

HannasVirrVarr sa...

Fröken fräken -> Kanske du ännu någon gång i livet hamnar i en sådan situation när du verkligen behöver den frasen på finska :) Man vet aldrig!