26 augusti 2009

Mina inköp på Juthbackamarknad

Det kanske allra bästa som jag köpte var en gammal virkbok för 50 cent. I den finns virkmönster till bl.a. dukar, tabletter, spetsar och sängtäcken. Jag tror nog inte att jag kommer att virka ett sängtäcke i första taget men jag har en tid redan tänkt avancera från mormorsrutor och i boken finns riktigt fina mönster till lite av varje. Jag har redan börjat på med en liten spetsduk.
Så köpte jag en färdig spetsduk också, jag gillar runda former och mönster så den här kunde jag inte släppa fast jag tycker att fyra euro var lite på gränsen för att kalla det fynd. Vi kan kalla det inköp istället :P Av den här duken har jag egentligen tänkt göra en tavla men i väntan på tid och inspiration får den fungera som det den egentligen är - duk.
Fat. Det gula köpte jag hem bara för det fina mönstrets skull, skulle jag inte behärska mig skulle jag ha hela lägenheten full med fat som har fina mönster. Men ibland måste man ju få. Det röda mönstret förde genast mina tankar till julen så de två faten ska användas som underlägg till julejus. Och de två genomskinliga faten fungerar redan nu som underlägg till blomkrukor.
Gamla mönster. Charmiga och bara 50 cent/st. Och vem vet vad jag hittar på, den röda overallen vore inte helt omodern ;)
För de här salt- och pepparkaren fick jag betala 2 euro st. Med tanke på hur speciella de är och hur glad och fnissig jag blir när jag ser på dem så är det ett helt ok pris tycker jag.
Så de sista bilderna men det allra första fyndet jag gjorde på marknaden. En minst sagt färggrann duk. Jag fastnade genast för den när jag såg den men var inte alls säker på att jag skulle köpa. När jag frågade vad den skulle kosta och fick "1 euro" till svar var det ingen tvekan om saken. Och nu är jag väldigt glad att jag köpte den.

Jag tycker den vita inredningsstilen är så harmonisk och skön men utan färgklickar förgås jag. Nu har vi en rejäl färgbomb i köket, där jag förövrigt äntligen satt upp en gardinstång och gardiner.


Även den tröttaste vaknar till liv av den här färgkicken på morgonen ;)

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Vilka fna fynd! Salt och pepparkaren är också rena vitaminbomben! vad glad man blir!

Virkboken var skoj, visst är det kul att testa lite annat än det man redan kan! Duken är fin på bordet, tillsammans med de där fina stolarna blev det supersnyggt! Vitt är fint, men man vill ju inte bli snöblind heller...

Därför har jag gröna kuddar och tyget i ändan på sängen i gästrummet är grönmönstrat och i sovrummet har jag ett rött täcke i fotändan och röda och bruna kuddar. Bara för att bryta av! Att det inte blir för ljust. Då svävar rummet liksom iväg och inget sticker ut. Hoppas du förstår vad jag svamlar om... *fniss* Inte alltid så lätt att uttrycka sig.

Galleri MochB sa...

Många fina fynd! Gamla spetsdukar är som konstverk och gamla kaffefat kan vara hur fina som helst :O) Gillade dina färgklickar också, men skulle nog inte platsa hemma hos mej ;O)

Lundagård sa...

Oj så roligt att se dina fynd! Köpte också samma mönster :-)
Salt och pepparkaren är ju helskojiga och färg i livet behöver vi alla!
Skön köksbild med vit bas och fräcka färger.

In my house sa...

OOoohhh,,,, nu vill jag se en sån röd sydd outfit, av dig =) kul med gamla mönster,.... =) Vet du, imon blir det tattoooo stund..., hi fick en tid imon =)


Ha en härlig helg kram josse

Thorins Trädgård sa...

Underbara, helt enkelt underbara, de röda salt- och pepparkaren.

jag vill också ha...

Marit