13 februari 2013

Tevetips och företagare


Ikväll ska ni titta på TV-nytt på Yle Fem (Finland), det kommer ett inslag om Kristinestad. Bland annat min kollega Sara intervjuas och vem vet, kanske nån annan man känner skymtar förbi. Sara och jag kan tyvärr inte titta på inslaget när det kommer för vi sitter på en (förhoppningsvis) intressant föreläsning i Närpes. En inspirationskväll för entreprenörskap och kvinnlig företagsamhet.

Av förståeliga skäl intresserar företagande mig väldigt mycket nuförtiden. Att vara företagare skiljer sig så otroligt från att vara anställd. Det finns så många beslut, mycket ansvar, många nya knepiga uppgifter, många utgifter och ingen säker inkomst. Och samtidigt en stor frihet och många möjligheter. Mera jobb men roligare att jobba. Jag kunde prata om det för evigt, det är så intressant och lärorikt att höra om andras erfarenheter.

Och det känns ganska otroligt, och samtidigt väldigt odramatiskt, att jag har varit företagare på heltid i drygt ett halvår nu redan. Tänk, snart kanske man får lön också! Heh.

3 kommentarer:

Tant Emma sa...

Du är verkligen modig och bra som följer dina drömmar. Det kommer att gå superduper!

Nora sa...

Jag talade idag i mitt gamla gymnasium om samma sak, om hur roligt och utmanande det är att vara företagare! Jag hoppas att jag tände lite företagariver i alla fall någon av dem.

Grattis till halvåret som företagare!

alegni sa...

Jag bongade dig. :)