8 december 2012

Julbazar i Corner och en massa länkande hit och dit

Sällskapet gör mycket när man står en handfull timmar på marknad. Här tillsammans med Eva och Lee. Och där bakom skymtar Mona, som jag faktiskt träffade första gången på samma bazar förra året. Nu är vi goda vänner och också samarbetspartners. Tänk ändå, mycket har hänt på ett år.

Min kjol förresten är en hellång, gammal finsktillverkad yllekjol i fint skick som jag hittade second hand i somras. Tänkte genast på julmarknaderna där i sommarvärmen och slog till, och jag kan säga att den hovat in komplimanger. Ida visade den här fantastiska produkten som hon köpt på Himmeli, en pop up shop i Karleby, med design- och hantverksprodukter av lokala företagare (definitivt värt ett besök om du finns i trakten och vill handla julklappar med gott samvete). Ja men produkten på bilden, den är gjord av kasserade metallpersienner! Vilken lysande återanvändningsidé, och snyggt utförande. Här finns kreatören bakom metallkorgarna. När besökarna hade sinat och det var dags att packa ihop sakerna bytte Lee och jag en kudde mot en uggla och konstaterade att det är så mycket trevligare om man vet något om varifrån sakerna man har hemma kommer. Exempelvis vem som har gjort den eller varifrån materialet kommer, eller kanske vad som var tanken bakom. Då tröttnar man knappast lika snabbt.

2 kommentarer:

lillavild sa...

Hej! Jag vet att jag läst tidigare om hur du gjort decoupage på porslinsmuggar. Hade tänkte göra något liknande som julklappar. Vad behövs? Måste man köra porslinet i ugn efter? Och går det att maskindiska? Tack på förhand!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.