29 oktober 2012

Helgjobb och favoritfyndande

I lördags delade jag ut morgontidningarna för sista gången, körde sen ner till Åbo, stannade på ett loppis på vägen och besökte mitt favoritloppis i Åbo. Mötte upp en god vän och hamnade i Pargas. På söndag jobbade jag i folkhälsans tecken i Åbo och nu känns det som om måndagen kom lite väl snabbt på. Bara att gnugga gruset ur ögonen och dyka in bland byxfållar och söndriga dragkedjor. Men först, helgens loppisfynd.Det mesta jag drar hem från loppis nuförtiden är någon form av textiler och sytillbehör. Det är så charmigt med små askar, etui och börsar med trådrullar, nålar och vem vet vad...

7 kommentarer:

Stella sa...

åh, fina fynd! gamla textiler, spetsar och annat är bäst!

Stefanie sa...

Hej,

Jag bor i Åbo och älskar att loppisfynda och nu blev jag väldigt nyfiken på vilket som är favoritloppiset i Åbo som du pratade om? :)

Hannasvirrvarr sa...

Stefanie - Det heter Mimmin kirppis nuförtiden, finns på kalevavägen 9-11, nära Kuppis station. Jag har ju inte bott i Åbo på snart två år så min uppfattning av loppisutbudet där är ju förstås inte så uppdaterat mera, men det här är en favorit som står sig :)

Anonym sa...

Jag, som är nuvarande Åbobo, lägger också en röst på Mimmin kirppis som favorit! Jag har kollat in de flesta i somras och många är pyttesmå eller stora men fulla med nytt skräp. Men inte Mimmin!

Christina sa...

Härligt med fynd. :) Kliar i mina loppisfingrar också, så till helgen blir det nog en loppisrunda. :)

mammaspring.com sa...

Måste åka till Mimmin kirppis nästa gång jag tar mig till Åbo trakten!! Trodde jag kände till alla loppisar men det där var helt nytt för mig!

Stefanie sa...

Ok Mimmin kirppis känner jag till och det är en av mina favoriter också. Har framför allt fyndat mycket fina möbler där. :)
Synd att det inte var ett för mig okänt smultronställe så skulle jag ha hittat nåt nytt. Men tack för tipset ändå och för en trevlig blogg!