11 september 2012

Några frågor från underklädeshyllan

De senaste dagarna har jag lagt märke till en mindre trevlig effekt av att jag slutade köpa nya kläder för ungefär två år sedan. Mina underkläder! De som är bekväma är numera alla urtvättade och slattriga. Och resten är obekväma och används bara när alla bekväma ligger i tvätten. Jag kunde i princip hiva hela troslådan åt fanders och köpa en uppsättning nya, bekväma. Helst i ekologiska material. Tips?

(Och nej, jag har inte förbud på att köpa underkläder men det har nu bara inte blivit eftersom jag nästan aldrig går i klädbutiker mera.)

Och hur är det med er, har ni något regelbundet system på underklädsruljansen i klädskåpet?

14 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Nä, inget system här. Däremot har jag ungefär samma problem som du, trots att jag inte har köpstopp (köper ändå inte så mycket nya kläder) så jag ska bevaka om du får några bra tips på inköpsställe. :)

Lundagård sa...

Du kan väl sy nya trosor själv av något fint triangelmönstrat loppisbomullstyg ;-)

Springer ju inte heller på kläduppköp så ofta men barnen nöter hål på strumporna hela tiden så nya skall inhandlas, i samband med det brukar jag passa på att köpa några fempack-trosor på rea från barnavdelningen i någon neutral färg utan hellokitty. :-)

Kul värmeljuspiffningstips också!

Elisabet Lindblom sa...

kanske detta kan vara något för den händige?

http://annasalster.blogspot.se/2012/03/trosor-la-minute.html

Ida H. sa...

Enda shoppingen som ger mig kicks är tros/bhshopping efter att jag rätt långt slutat köpa nya kläder. Jag rekommenderar att bekanta dig ordentligt med en kedjas underkläder, jag rekommenderar varmt Lindex. De har massor med modeller och ALLTID en massa trosor till REA priser. Jag känner deras modeller så bra att jag kan köpa vilka trosor som helst i min storlek, läs: den största av de 3 de har... och de passar alltid perfekt. Min troslåda är en färggrann samling av underbara underverk därifrån jag alltid hittar något lämpligt :)
Dessutom är troslådan indelad med 2 korgar: fula men bekväma och vackra och nya.

Emma sa...

Skall också nämna Lindex, hittade trosor där häromdagen i ekologisk bomull.tjusiga var dom inte, men bekväma! :)

Fia sa...

H&M har ju några underkläder som är märkta med en lapp där det står Organiskt material. Om det sen är det, det vet jag inte. Och är det inte det så kan vi stämma dom för falsk marknadsföring. :P
Men, jag äger ett BH med just den märkningen och det är nog ett av de skönast BH jag har ägt. :)

Hannasvirrvarr sa...

Lundagård - Jo, haha. Alltså då, när jag syr trosor av loppistyger, då förstår jag faktiskt om folk höjer på ögonbrynen. Fast steget dit är ju inte långt borta. Ska börja hålla utkik efter lämpliga trostyger :)

Elisabeth - De var söta. Fast jag har inga sådana trikåsymaskiner som har använts till de kanterna så man får hitta på något annat provisoriskt.

Ida, Emma, Fia - Jag ska kolla in lindex utbud...


Anonym sa...

Jag har sytt trosor av loppistyger och gamla trikåtröjor, men så är jag kanske lite underlig också... Jag har sytt fast underklädesresår(från loppis, men ny/oanvänd förstås :-) ) med overlock och sedan vikt in kanten och sytt med bred, lång sicksack. Det har sett riktigt bra ut, inte alls hemsytt. Och sköna blir dom!
/Anna-Karin

mia sa...

Change (om du är på väg till Helsingfors finns de bl a i köpcentret Kamppi) har bekväma, både basic och lite piffigare bh:n, sköna underbyxor och hjälpsam personal! Kan varmt rekommendera. Det har blivit en och annan bh de senaste fem åren då jag varit gravid och ammat i sammanlagt tre år och bh-storleken har varierat från allt mellan B75 och D80 ;)

Kitten von Kat sa...

Mina senaste underklädesköp var organic cotton trosor via H&M's nätsida och bh på rea från Lindex, tycker de haft bra modeller och bra kvalitet...Undvik seppälä!

Cat sa...

Har inte själv shoppat än från någon av dessa men det är visst länkar jag snappat upp på någon annan blogg:

http://www.ecolyxica.se/varum%C3%A4rken-2527574

http://www.greentex.se/

http://www.luvahuva.co.uk/shop

ett ritstift i din rumpa sa...

underkläder är det enda jag köper nytt, och då blir det oftast H&M:s organic cotton, både modell och material är skönt. håller med kitten von kat, vad du än gör handla inte från seppälä.

mammaspring.com sa...

Kollade igenom och rensade ur min låda med underklädslåda för en vecka sedan och det som blev kvar var inte mycket... avskyr att vita och beige trosor fort blir sunkiga! de blir grå i nyansen!! Suck! Har inget regelbundet system, men då jag skäms att visa mig i dem är det dags att slänga dem!

Karin sa...

Jag köper då och då olika färger av Twilfits egna trosor "Dolly". Supersköna och med perfekt passform. Just nu är det här favoriterna: Twilfit Dolly Modal Lace Boxertrosor, annars finns det helsvarta, helvita osv också. Lycka till!