28 augusti 2012

Kuddfodral och egen innerkudde

Jag håller på att sy kuddfodral till marknaden på lördag. Det känns som en liten seger varje gång en bit loppistyg blir en färdig produkt (jag är nämligen så van med att samla på mig i det oändliga och aldrig få något gjort). Om man tycker det är tråkigt med vanliga kvadratiska kuddar kan man ganska enkelt sy egna innerkuddar i valfria mått. Man klipper ut de önskade måtten i ett lakanstyg. Syr ihop tre av fyra kanter, snabbast och bäst blir det med överlock. Fyller kudden med vadd till önskad hårdhet. Så klämmer man ihop den sista sidan och överlockar fast den. Sen när man märker att man inte höll ihop kudden tillräckligt och det blev hål, ja då syr man bara en gång till! Och så in i kuddfodralet.

5 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Haha, jamen precis sådär känner jag också! Varje gång jag använder upp nåt material ur de digra förråd jag samlat på mig så känns det som ett steg på väg mot ordning och reda, på något vis. :)

Hannasvirrvarr sa...

Tyg och otyg - Jo, och så känns det som en liten bekräftelse på att man inte samlar på sig helt i blindo :)

Christina sa...

Vilka vackra tyger. :)

Lena Jakobsson sa...

Fina tyger du har där!

Jag borde verkligen ta mig i kragen också och GÖRA nåt av allt jag samlar på mig. Det liksom bara ökar och ökar i tyglagret.

Har du annars nåt bra tips på var man kan köpa vadd till ett bra pris? Tycker det är alldeles onödigt dyrt!

Helena Högberg sa...

Billigt vadd? Jag brukar köpa fula kuddar, riktigt billigt på loppis och återanvänder vadden. Tvättar dem i maskinen, klipper hål ikudden, lägger över vadden i en papperskasse så att den torkar snabbare.