19 augusti 2012

Bildfest från Juthbackamarknaden 2012

På torsdag kväll kom jag till marknadsområdet tillsammans med Lundagård för att lasta av möbler på deras försäljningsplats. Självklart passade vi på att kolla runt på området fast marknaden börjar först på fredag. En del långväga försäljare hade husvagn på sin försäljningsplats och satt ute i den vackra kvällen med varsin öl. Såg rätt så gemytligt ut. Jag hyser varma känslor för färgat glas.
I några sekunder trodde jag att de här plåtbilarna skulle bli mitt första inköp men försäljaren påstod att det var samlingsgrejer och priset fick intresset att avta.Det jag däremot köpte var en charmig förbandslåda, säljaren varnade mig om att de sterila kompresserna troligtvis inte är sterila mera, men det bekymrade mig inte så mycket. Dessutom köpte jag Bajsboken, och ni kan ju se att jag är nöjd över det. Fredagen kom med strålande solsken och säkerligen en av de varmaste sommardagarna. Här ovan ser ni ett pyttelitet hörn av den gigantiska skrotmarknaden. Det lär vara kring 800 försäljningsplatser och 30 000 besökare. Något av det första jag fick syn på var en stringhylla. Men 50 euro var lite mer än jag var beredd att betala, men troligtvis gick den åt under dagen för det är svårt att hitta Stringhyllor i Finland. Något jag skulle vilja ha mera av på den här bloggen är snyggt/roligt klädda människor jag stöter på. Men för det mesta är jag för feg för att fråga. Här fångade jag iaf några.  Johanna som jobbar på Strömsö hade en fin skjorta. Och på tal om Strömsö, de har öppet hus den första september. Skulle jag inte vara upptagen med Gammaldags torgdag här i Kristinestad skulle jag nog ta en sväng dit. Här lite av min klädsel för dagen. Och den blå burken var ett av inköpen. Gammaldags underkjol i ylletyg och en fantastisk färgkombination. Ett av de finare Marimekkotygen. Och det hela slutade för min del på fredag eftermiddag i gräset bakom Lundagårds försäljningsdisk med svart kaffe ur plastmugg och metrilaku.

9 kommentarer:

Ida sa...

Vad modig du är som frågade damerna på bilden! Fin klänning hade hon på sig också. Kul med sådant, de blev nog glada! :-)

katarina sa...

Stina o Nina är jättefina.
Och jag fnissar i smyg åt att ni kallar dem damer :)

katarina sa...

Förresten såg jag glädjande många klädda i retrokläder i år. Hoppas det blir en tradition som sprider sig!

Christina sa...

Haha, bajsboken var en stor hit bland barnen på mitt tidigare jobb. :)

Anonym sa...

Ja tack för komplimangen! " fin klänning och dam!" hälsningar Stina-damen.

Emma sa...

Vilken härlig marknad! Förstår att du hade det trevligt och bajsboken...helt klart ett fynd! :)

Johanna.B sa...

Ser ut som en riktig guldgruva. Önskar jag vart med!

Kram
/Johanna

Fröken Pyssel sa...

åh vilken härlig loppis!! finfina foton

professionell översättning sa...

Älskar loppis!
Lena