20 juni 2012

Göteborgsvistelsen

Den här förkylningen visade sig vara lite segare än jag räknat med. Jag sitter och hostar sönder min hals men känner mig åtminstone en aningen piggare efter att ha vilat i flera dygn.

Nu blir det i alla fall en redogörelse över Göteborgsvistelsen. Det var alltså jag, Lotta och Johanna som hälsade på vår Hanna som jobbar i Göteborg. Samma Hanna som jag hälsade på förra gången.Hanna utlokaliserade sin pojkvän några dagar för att få rum med alla oss i deras etta med skön utsikt. Balkongens kalla betonggolv var skönt under uppsvällda resefötter.
Vi anlände måndag på sena eftermiddagen och hade ingen tid att förlora, så vi for genast iväg till Myrorna som ännu hade öppet en knapp timme. Jag köpte två stora bitar av det gröna Tampellatyget ni ser i påsen (och lite annat tyg också). Det fanns en studsmatta över vägen från Myrorna. Vi hoppade en stund och var sedan mogna nog att lämna plats åt ett barn. Vi gick en kvällspromenad i staden och jag fotade Hanna som fotade Lotta som fotade en butik. Inte så moget.På tisdagen rände vi runt på stan med start på Vallgatan där Hanna jobbar, det finns mycket fint i det området och vi kom inte långt på några timmar. Jag fascineras av hur fint butikerna är pyntade med gamla grejer fast det de säljer är nytt och jag får precis som förra gången en känsla av att Finland är så otroligt stelt och tråkigt (vad gäller estetik i alla fall). Här ovan är vi inne på Grandpa och jag fattar tycker för ett par Carin Westershorts. På onsdag tar vi ett tåg ut till Alingsås och buss vidare ut på ett industriområde där det finns ett stort loppis med trevligare priser. Det blev en del småsaker i korgen. Jag hittade fyra av Iittalas glas Tsaikka för 10 kronor styck. Det var så billigt att jag var tvungen att flyga hem dem. Sen tog vi oss in till Alingsås centrum för att titta oss omkring och fika. Det var en mysig liten stad och påminde mig lite om ett storasyskon till Kristinestad (Alingsås har drygt 20 000 invånare och Kristinestad knappt 8000).Mera vimplar i stadsbilden! Tillbaka i Göteborg. Torsdag. En effektiv dag med mycket spårvagn men förstås också en fika. Vi skulle besöka Fabriken, men hade lite otur och fick nöja oss med att fönsterglutta. Fin jacka! Vi hann också in på Röhsska museet och konstverket ovan var något av det jag gillade mest.Så fick vi brodera lite själva också. Sen blev det ett snabbt besök på Liseberg och tre av oss åkte på den stora träbergochdalbanan Balder. Underbart!

Efter Liseberg gick vi till Ica där vi strövade omkring i evigheter innan vi till sist tog spårvagnen hem.
På väg till spårvagnen gick vi förbi en hög kran och jag fantiserade om att få klättra upp i den. Sen packade vi och satt uppe halva natten, för att sedan sova kanske tre timmar innan det var dags att resa hem i morgonsolen.

Ps. Vi var tre personer som delade på en kappsäck och utan att haft möjlighet att väga den innan så kunde vi pusta ut vid incheckningen när den vägde exakt 20,0 kg. Otroligt.

3 kommentarer:

Linda sa...

vad härligt ni verkar ha haft det i gbg.. Gbg är en bra stad och jag är glad att jag bor här!! :)

Hannasvirrvarr sa...

Linda - Och jag är lite avis att du bor där ;)

Linda sa...

Hej!
Jag har varit i Alingsås flera gånger eftersom min svärmor bor där. Men var ligger den där loppisen, och vad heter den? Never heard of...