8 juni 2012

Färdiga presentförpackningar

I senaste numret av ÖP pysslade jag presentförpackningar, som kan vara bra att ha några på lager om man är en sista minuten som jag.

Det är alltså fråga om skolådor som jag klätt in med hyllpapper, lakanstyg och tapet. Som band kan man använda en gammal fluga eller reststumpar av band som man kan hitta på loppis eller hemma i skåpen.

Tomma skolådor brukar skoaffärerna gärna ge bort (eller tomma och tomma, jag blev tillrättavisad när jag tänkte slänga skräpet från skolådorna i affärens papperskorg - ville jag ha lådorna fick jag minsann ta skräpet också!).

Det finns säkert oändligt många sätt att klä in och fixa hörnen smidigt, så här gjorde i alla fall jag:Och tänkt på att välja skolådor där locket sitter ganska löst, annars kan det bli för trångt när man klär in både låda och lock, speciellt om man använder tyg.

9 kommentarer:

Maggie sa...

Vad snyggt det blev! Nu återstår bara tröskeln att ta sig till en skoaffär och fråga efter lådor...

AnnaA sa...

Vad bra med en beskrivning! Och bloggen ser finfin ut med den nya designen!

Helena Högberg sa...

När barnen var små brukade vi ibland klä in skokartonger sådär så att man kan ta bort locken. Vi kallade det "amerikanska Paket", men inte fick vi det sådär fint i hörnen! Tack för ett sådant bra tips!

Anonym sa...

just inklädda skolådor, presentpåsar av tapet och blommor till tillverkade vårt företag i skolan i fjol. (Gift Lift UF)

Anonym sa...

Vad smart! Då kanske skolådan dessutom kommer till användning eller sedan ges bort åt ännu någon annan (eller många andra:) i present - till skillnad från presentpapper som ju ofta bara slängs bort!

lillavild sa...

Blev urtjusigt! Vad använde du för lim? Funkar decoupage-lim tro?

Hannasvirrvarr sa...

lillavild - Jag använde vanligt universallim (typ trälim) som jag spädde ut lite med vatten och penslade på. Betydligt billigare än decoupage-lim.

Sabrina sa...

Vad fint! Och sjukt praktiskt.

Mib sa...

Snygga lådor det där skall jag komma ihåg att göra på sommarlovet.