2 maj 2012

MönsterfyndVi stannade på vägen och fotograferade två av mina fynd som hade liknande mönster och färger.

Både yllefiltar och stickade tröjor är något jag har svårt att motstå. Filten är en av två som jag ropade in på auktionen, 70 kronor blev det med klubbavgift. Tröjan hittade jag på fyndmarknaden och blev alldeles till mig när jag såg den, när försäljaren bara ville ha 10 kronor för den höll jag på att svimma. Det är verkligen jättebilligt för en hemstickad, hållbar ylletröja. Dessutom med ett jättefint mönster. Nu har jag en orsak att längta efter vinter (fast det tänker jag inte än).

8 kommentarer:

Linda sa...

Vilken vacker bild! Och vackra fynd förstås! :)
Vilken härlig resa ni verkar ha haft!

jenni sa...

Vilka fina fynd! Är själv också väldigt svag för ylletröjor och -koftor. Har kvar en tröja som min farmor stickat i ungdomen! I bra skick dessutom. De är otroligt hållbara bara man ser till att inga malar eller pälsängrar kommer åt dem. Jag använder ylletröjor året runt, så det finns inte ens någon orsak att vänta på vintern. :)

Hannasvirrvarr sa...

Linda - Aja är bra :)

Jenni - Du har så rätt, har maj någonsin varit så här kall?? ;)

katarina sa...

Finfina fynd!

Tänkte rådfråga: fyndade en läderkjol på loppis men den luktar.. ja unket kan man väl säga. Har du några bra tips hur få bort "gammal doft" ur kläder?

Hannasvirrvarr sa...

Katarina - Jag brukar börja med att vädra sånt som luktar lite illa. Har inte så mycket erfarenhet av läderplagg men testa att blanda lite disk- eller tvättmedel i vatten och torka av med trasa. Eller sen googla för fullt ;)

Anonym sa...

Får man fråga vad klubbavgift innebär?

Hannasvirrvarr sa...

Anonym - För varje föremål som auktionerades ut sattes 30 kronor på, som de kallade för klubbavgift. Har inte hört om det tidigare heller.

jenni sa...

Ättika neutraliserar också lukt. Man kan alltså skölja kläder som luktar illa i ett ättiksbad (en skvätt ättika + vatten). Läder är förstås lite besvärligt, man kan kanske inte dränka ett läderplagg i vatten. Jag hade själv en läderjacka som luktade lite spunk. Tyvärr fick jag lov att kassera den eftersom lukten aldrig försvann.