12 maj 2012

Krepelin, tårta och hemtrevnad

Knappt ett stenkast från torget i Kristinestad finns Krepelinska gården där man hittar stadens troligtvis mysigaste övernattningsmöjligheter. Idag firade gården 200 år, höll öppet hus och bjöd på tårta. Det blåste svinkallt men är det mitten av maj ska man förbanne kunna sitta ute och dricka kaffe! Vi gick på rundtur i de olika rummen runtom i gårdsbyggnaderna. Det charmiga köksskåpet här ovanför finns i Stallet. Och trappräcket upp till sovloftet (som jag inte lyckades fånga på bild) var en vitmålad åra som fästs i väggen. Fiffigt och fint var det. Och här sover man på stallsloftet. Det här var så nytt upplagat att det inte riktigt var klart ännu. Schablonmålningarna på väggen har studerande inom byggnadsrestaurering gjort.
Färgglad trasmatta i ett av de två rummen i Bagarstugan.Bordsduk och matta i det andra rummet i Bagarstugan. Så otroligt hemtrevligt och centralt så det inte är riktigt klokt.

Grattis till 200 år och tack för tårtan!

6 kommentarer:

JcS sa...

Nog är det mysigt ställe Krepelin. Har varit och jobbat på i de nya lägenheterna nu under praktiken, och man blir ju riktigt sugen på att skaffa ett gammalt hus och renovera det!

Johanna.B sa...

Ser ut som en guldgruva för inspirationsletande. Lite olika stilar och olika tidsepoker.

Kram
/Johanna

katarina sa...

Vilka vackra fönster!

Ida sa...

Åh snedtak. Så mysigt! Och ljusblått golv var bannemej ingen dum idé det heller.

bronsblonds sa...

åh, vad mysigt! :)

Hannasvirrvarr sa...

Jcs - Vad kul, ja det är verkligen mysigt!

Johanna.B - Ja, precis så är det.

Katarina - Ja!

Ida - Ja, det där blåa golvet gillade jag också.

bronsblonds - Verkligen :)