30 mars 2012

Stickkväll i onsdags


Jippii, nu är jag äntligen igång med en alldeles egen Lappfjärdsvante! Lite lagom ojämnt men i alla fall. Så oväntat snabbt det går att sticka vante. I början var jag inte alls övertygad om jag skulle få till ett par vantar överhuvudtaget. Men det visade sig gå bra, med mönster och allt. När man är omgiven av en massa kunniga kvinnor går det bra, man får hjälp direkt man undrar över något. Jag lärde mig till och med att kasta över garnet.

6 kommentarer:

Fia sa...

Synd att jag råddade ihop dagarna och missade stickkvällen... :( Hade varit kul att få komma ut lite.

Gila sa...

Jättefint ser det ut att bli!

Hannasvirrvarr sa...

Fia - Jättesynd! Hade jag vetat att det bara var glömska skulle jag ha ringt efter dig ;)

Gila - Visst! Är själv lite förvånad :)

Monica sa...

Fint!På tal om att kasta över garnet, - det gjorde alltid min mormor!

Jaana sa...

Ja och jag som va tvungen att åka upp till Vasa! Typiskt! Men jag har nästan en vante klar redan, så kanske det inte gjorde något :)
Att kasta över garnet, är det samma som att sätta garnet om stickan med andra handen eller är det något annat? :) Det här med ord och tekniker är lite svårt för mig, oftast blir det lite konstiga ord ss. "avmaskning" och annat konstigt. :)

Hannasvirrvarr sa...

Monica - Jo, det lär vara gammalt. Hon som lärde mig skrattade sedan när hon tyckte att det såg roligt ut när jag satt där och stickade som en riktigt gammal gumma :)

Jaana - Det låter bra det. Jag möste köpa blått garn jag nu innan jag kommer vidare. Att kasta över är just det som du beskriver. Vet inte om det finns nån annan term.