20 mars 2012

Snabbt och enkelt klädtips

Ni vet den här boken Modemanifestet som jag tjatar om. Liisa kommenterade så här om boken: Jag har också läst boken, och känner mig helt... förvandlad. Trodde att jag levde klädsmart redan tidigare, men insåg att jag alltför sällan ser på de kläder jag redan har som råmaterial för något nytt.

Måste säga att jag känner mig förvandlad lite på samma sätt. Jag insåg att som utbildad inom sömnad har jag en tendens att bli lite för seriös när det gäller att göra om kläder. Fast jag gärna fuskar när jag syr till mig själv så har jag aldrig känt mig så frisläppt som efter att ha läst några av de klädrecept som Sofia bjuder på i boken. Jag fick lust att gå in i garderoben med saxen i högsta hugg och go wild.

Av 51 klädrecept så kräver majoriteten ingen symaskin och de flesta tar under en timme att genomföra. Och det bästa är nästan inte ens tipsen i sig utan den nya inställningen till kläderna.

Här är ett mycket enkelt klädrecept från mig idag:

Topp, kjol och kofta från loppis. För att göra det hela lite mera spännande svepte jag ett brett band (från loppis förstås) runt midjan. I ryggen har jag bara fäst bandet med två säkerhetsnålar, eftersom koftan täcker över bandet där bak kändes det onödigt med något mera avancerat. Lätt att ta på, lätt att ta av.

Man kan till och med inbilla sig att det är en mönstermixad klänning jag har på mig.

4 kommentarer:

marica sa...

Sånt där är jag så dålig på, måste verkligen skärpa mig. Fint blev det med bandet i midjan på dig!

Softy sa...

Jag med! Tror jag måste införskaffa dendär boken! Jättesnyggt!

mia sa...

va heter boken du skriver om ???

mia sa...

vad heter boken du skriver om ???