24 mars 2012

Bloggtips

Förresten. Jag bloggtipsar på Kvackdammen. (Så fint dom skriver om en.) Jag försökte välja tre bloggtips som kanske inte alla finlandssvenskar redan känner till.

1. Paskat kirppislöydöt En lustig (finsk) blogg med ett antal skribenter som ofta rör sig på loppis. Här samlar de bilder på "skitdåliga loppisfynd" och skriver ironiska texter till. Allt från föråldrad dyr elektronik, halvtom tandkrämstub till märkliga föremål som man inte ens vet vad de är.

2. Ett år utan shopping Ellen studerar formgivning i Åbo och som slutarbete har hon försatt sig själv i shopstop ett år och bloggar om det. Inspirerande och roligt att följa med. Jag har själv blivit mycket kritisk mot shopping de senaste åren så det känns roligt att allt fler vill bli medvetna konsumenter. Hon har kommit drygt två månader på sin detox så man hinner ännu bra börja följa hennes shoppingfria år.

3. Dollybird Retro Det finns en mängd härliga retrobloggare i Sverige. Om man som jag blir varm om hjärtat av 50-, 60- och 70-tals formgivning så kan man lätt surfa bort en massa tid på dessa. Dollybird Retro är en av dem, i hennes länklista kan man sen hitta vidare till en massa andra

9 kommentarer:

Gila sa...

Tack för tipsen!

vardaxlyx sa...

Hej hopp vännen!! Gillar dina bloggtips och då vill jag medd att du är DAGENS BLOGG hos lilla mig!! Du är kanon =)
Jag vill även önska dig en kanon trevlig måndag!!
KRAM i stora lass

DollybirdRetro sa...

Jag undrade just vad alla besökare som tittade in från din sida kom ifrån :) Vad trevligt med massa nya inspirerande besök! Tack för länken!

Linda med Dollybird Retro

DollybirdRetro sa...

Tack för länken till skitdåliga loppisfynd! Det var det roligaste jag läst på länge!

Linda

www.dollybirdretro.se

Ellen sa...

Tusen tack för länken, vad glad jag blir!

Hannasvirrvarr sa...

vardagslyx - Tack och trevlig måndag till dig med!

Dollybirdretro - Kul om det genererat besökare, retrokärleken bör spridas ;)

Ellen - :)

Heidi sa...

Den där shopstop bloggen är riktigt intressant! Har du läst litekrik.blogspot.com? Det handlar om en tjej som fattigdomsfastar, vilket ju är lite annorlunda.

Ville bara säga att jag gillar din blogg! Jättekul att en blogg om hållbar livsstil blivit så populär! Jag gillar speciellt att läsa om dina loppisfynd, är helt loppisgalen själv! Om du vill ha hjälp med nåt loppisevenemang i framtiden ställer jag gärna upp! :)

Keep up the good work!

Hannasvirrvarr sa...

Tack så mycket! Och tack för tipset, jag råkar faktiskt känna "Lite skrik"-tjejen. Vi var med i samma pysselgrupp i Åbo :)

S. sa...

Tack för tipset "paskat kirppislöydöt". Den åker upp som "bloggar jag läser" på min egna blogg! :) Älskar bloggar där man får skratta litet.