6 februari 2012

Pysselreportage: Medicinera fritt

Här under ser ni slutresultatet av mitt första pysselreportage publicerat i Österbottniska Posten. Sådär lite lagom fånigt.

"Att klä ut godis till hittepå-medicin behöver man inte nödvändigtvis avfärda som dagispyssel. Tvärtom kan det vara riktigt bra för att behålla lekfullheten och glimten i ögat.

Pyssla ihop just den medicinen som du tror din vän behöver och det blir en rolig present. När du är i farten kanske du gör några preparat till dig själv också. Exempelvis Skitprats-avgiftning för att påminnas om att tänka och prata gott om andra, piller för städlust, piller för att dämpa skoltröttheten. Eller piller som hjälper dig med koncentrationen?

Du behöver:
  • små burkar, som du kan hitta på loppis eller så kan du tvätta ur t.ex. en liten pestoburk
  • lämpligt godis
  • något att göra etiketter av, jag har använt mig av tjockare tidningspapper och en dymo (en manick som man gör etiketter med, finns att köpas nya och har man tur kan man hitta en retro på loppis)
Sen är det bara att använda fantasin och plocka ihop medicin efter behov. Vill du vara riktigt lustig kan du också skriva en bipacksedel där du beskriver hur medicinen ska användas, vad den hjälper mot och om eventuella biverkningar."

14 kommentarer:

Ninette sa...

Grattis till pysselreportaget! Ser jättefint ut!

Helena Högberg sa...

Vilken rolig ide!

Sofie sa...

LOVE it!

Beate sa...

Vad fint!! Jag blir glad bara av att titta på dem! :)

Hannasvirrvarr sa...

Vad roligt att ni gillar!

Christina sa...

Såg det i ÖP i helgen när jag var hemma hos mamma och pappa. Riktigt snyggt, funderar faktiskt på att göra själv och skicka iväg åt mina vänner. :)

Red sa...

Underbart!

Anonym sa...

Pillren med skitpratsavgiftning - var finns sådana att köpa??

Hannasvirrvarr sa...

Anonym - Det är bara att tillverka själv, det är placebo-effekten som är det verksamma ämnet.

Anonym sa...

Alltså, det här måste jag ju göra. Tänk så fint att få bjuda gäster på lite på pling!

pilinguppretty.ratata.fi

Tanten på auktion sa...

fint och roligt

Borgmästaren sa...

Oj vad roligt! Förstår inte varför du måste känna dig matt. Du är ju full av inspiration! Var det inte du som för ett tag sedan citerade att tänka någon som sagt att tänka på det man inte kan är som att presentera sig med det man inte heter. Cheer up!

Hannasvirrvarr sa...

Borgmästaren - Tack! Känner mig alltså inte matt just nu. Men ibland om jag surfar för mycket så kommer den känslan över mig. Alltså försöker jag undvika det och påminna mig om att odla min egen kreativitet istället för att stirra mig blind på andras!

Koko sa...

Oj, jag skulle kunna ta en näve Städlust, så skulle min sambo bli glad... Kul idé:-)