3 februari 2012

Pussel och pyssel med trianglar

Inspirerad av Elsies trianglar tog jag äntligen itu med att piffa upp min svarta kalender.

Jag plockade fram gamla tidningar, boksidor, tapet, en gammal karta och kartong.

Jag klippte trianglar och plockade och klippte flera och plockade bort och plockade om och klippte flera. Det tog förvånansvärt mycket plock innan jag kände mig nöjd.

Och så här blev slutresultatet. Jag limmade fast trianglarna med papperslim och funderar nu om jag borde behandla ytan på något sätt för att de inte ska börja falla bort längs med året. Kontaktplast vill jag inte dra över men kanske man kunde decoupage-lacka?

9 kommentarer:

Elena sa...

Väldigt snyggt! Jag tror också att decoupage-lack kan fungera riktigt bra. Du kan ju testa på något liknande material först. Hur månne tapetklister skulle fungera?

Lina sa...

Snyggt! Särskilt som jag dras till trianglar nu för tiden :) Jag vet att jag decoupagelackade en kalender med collage på som jag pysslade ihop en gång för länge sen i tonåren. Och det höll finfint vill jag minnas så lack är nog en bra idé.

Beate sa...

Supersnyggt! Blev jättesugen på att pyssla med lite trianglar, jag med :)

Linda sa...

Blev ju jättefint!

/Linda

Helena Högberg sa...

Tjusigt! jag lackade en pärm med decoupage en gång men det blev inte riktigt bra för det klibbade ihop med böckerna brevid, var lite klibbigt efter flera år! Kanske hade jag på för tjockt lager?Det kanske är lite olika på vilken sort det är också.

Sofie sa...

åh, resultatet blev mycket bra!
s

a-Luna sa...

Härligt!! Du har nog fina idéer du :) Pysseltipset i ÖT-tidningen eller vad hette, med "pillerburkar" var ju så underbart!!

Hannasvirrvarr sa...

Tack! Ska försöka med lacket men testa på en annan yta först!

a-Luna - Vad roligt att du gillade. Tänkte göra ett inlägg om det också.

Julia sa...

Oj, den var fin!!