9 februari 2012

Fantasi

Fantasi är nog något fantastiskt. Att sväva iväg med sin egen fantasi kan vara riktigt givande men att få knuffa på och uppmuntra andras och sedan ta del av den är kanske ännu mera spännande och roligt.

Den här bilden knäppte jag på Konstnärernas Höstsalong i höstas. Jag tyckte det var en mycket rolig detalj och tog naturligtvis en knapp. Och lät mig inspireras.

Igår var jag med och ledde en kreativitetsworkshop i ungdomsprojektet Krea-Mix i Närpes där jag hittade på övningen "Ta en knapp och låt dig inspireras". Eller ett bättre namn hade kanske varit "Ta en knapp och fantisera".

Resultatet blev brokigt med allt från filosofier kring samhällets normer, det skojiga uttrycket bad knapp-day och en miljöbeskrivning som förde mig in i köket hos en gammal tant, i en liten stuga i skogen, där kaffepannan stod på vedspisen. Jag lovar, jag hörde det långsamma tickandet från hennes köksklocka.

Fantasi och kreativt tänkande är så otroligt spännande och befriande. Det är absolut något som jag vill arbeta mera med.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Jag "återfann" dig idag då jag läste om Marthareportaget i Vbl. Du påminner litet om mig själv då det kommer till hållbarhetslivsstilen och att göra det man brinner för (men man vill ju gärna ha lite betalt också). Hur har det gått med företagsstarten? (Har du t.ex. haft professionell hjälp med att utforma bloggen och ge den större synlighet?)

Hannasvirrvarr sa...

Välkommen tillbaka! :)

Hittills har jag tagit det väldigt lugnt med företagandet. Haft en "tröttare" period efter nyåret, men nu börjar jag känna mig piggare igen. Har nog planer på att ta hjälp med bloggen och också skapa mig en plats att arbeta med företaget, utanför hemmet. Men är samtidigt nog med att inte rusa iväg eftersom mina energireserver ännu inte är så stora. Sammanfattningsvis, jag har planer men det får ta sin tid :)