5 oktober 2011

Stockholmsresan: Konstnärernas höstsalong

Samtidigt som Antik- och Kuriosamässan pågick en konstmässa i samma hall. Med trytande krafter gick vi en snabbis där också. Fast jag inte är någon konstkännare var det riktigt inspirerande och spännande. Jag vet i alla fall vad jag tilltalas av - behöver konst vara krångligare än så?

Den mindre tavla på bilden ovan var kanske den som estetiskt tilltalade mig allra starkast. Konstnären heter Anneli Nilsson och nästan alla hennes tavlor föll mig helt i smaken.


På de två bilderna ovan syns Gisela Eliassens tavlor, vilka också tilltalade mig. Inte så konstigt när hennes och Annelis stil påminner om varandra. Tycker jag i alla fall.

Stig Edlund visade olika collage som jag tyckte om.

Sara Magnusson bjöd på knappinspiration. En kul detalj. Klicka på hennes namn om du vill kolla in hennes textilkonst.

Konstnären som gjorde mig allra gladast var nog Elisabet Persson. Titta nu bara på den söta grafikbusen som heter "Full i f-n". Jag rekommenderar att ta en titt i hennes galleri. Finurliga och glada verk.

3 kommentarer:

Gila sa...

Åh tack för tipsen. Jag pratade m Sara Magnusson om hennes textila alster. Häftiga.

Hanna sa...

Nej, jag tycker absolut inte att konst ska vara svårare än så. Man känner nog vad man dras till, må det så vara sidentavlor med ylande vargar, men grejen är att ju mera man kår på utställningar eller annars tar del av konst, desto bredare smak får man. Eller åtminstone så utvecklas den hela tiden. Vackra blommotiv jag gillade för 10 år sedan skulle jag aldrig ha köpt idag.

Hannasvirrvarr sa...

Gila - Jo, de var charmiga!

Hanna - Haha, sidenvargarna :) Men jo det är sant, ju mer man ser desto bättre lär man känna sin egen smak.