31 december 2011

Trötthet och frustration och Gott Nytt År

Årets sista månader var för min del relativt välfyllda med jobb och roligheter. Tydligen lite väl mycket för mig eftersom jag den senaste dryga veckan verkar har befunnit mig i någon sorts mental baksmälla. Känslor av meningslöshet och trötthet. Hopplös och matt. En ständig obekväm känsla som stundvis kunnat dämpas men troget stått vid min sida.

Att igen en gång inse att jag ändå inte tagit det tillräckligt långsamt är frustrerande. Samtidigt som jag lär mig mer varenda gång. Ibland lyckas jag se objektivt på saken medan jag andra gånger kastas fram och tillbaka av en fruktansvärd bergochdalbana av känslor. Tröttsamt.

Tankarna mal på och det är svårt att få någon lugn och ro. Kreativiteten, ångesten och viljan att förbättra världen dansar ringlekar i mitt stackars, stackars jävla huvud.

Förresten. Inlägg som de här skriver jag inte för att få medlidande eller för att få fläka ut mitt privata känsloliv för allmän beskådan. Nej, jag skriver om illamåendet för att jag tror att någon kan känna igen sig och få tröst, att någon kan uppskatta min ärlighet och finna mod och för att jag kanske kan bidra till lite mera förståelse. Dessutom har jag inte det minsta lilla behov av att försöka upprätthålla en fasad av att allt är frid och fröjd hela tiden.

Trots allt är jag en optimist. Just nu känns allt mera uppåt. Och det kommande året önskar jag för med sig lite mera balans och tålamod. Men förstås också kreativitet, skratt och loppisfynd. Lite elände räknar jag naturligtvis med, annars blir det ingen balans.

Vad önskar du att ditt 2012 för med sig?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Det tar tid, och det måste det få göra. Säger en som oxå ideligen tjoffar in med huvud, kropp och själ i den där berömda väggen. Om nu aldrig med full fräs varje gång, och som ibland kanske lyckas stanna ett par millimeter i från, med andan i halsen. Men kanske vi lär oss båda, att skynda långsamt.

Anonym sa...

Hej från en läsare, jag känner igen mig, jag med. När den där meningslösheten sätter in och jag bara inte förstår vad som är fel, tills det är över och jag inser att tröttheten och håglösheten gjort att jag vilat några dagar. Och att det var precis vad jag måste göra för att orka. Men det skulle ju vara rätt skönt att inse det tidigare och vila på ett trevligare sätt än att gråta under täcket och sura åt medmänniskor. Jag har fått ner på takten lite, inbillar jag mig i alla fall, men inte så det går att undvika trötthetsgropar.

Gott nytt år, må vi vara klokare inför det kommande året:) och må året vara fyllt med spännande saker i lagom mängd!

-A

Sockerkaka sa...

Jag har inte alls kommenterat här förut inser jag nu. Kanske det får bli ett litet nyårslöfte - kommentera mera! ;) Jag hittade din blogg i samband med nomineringen till Bloggpriset och har följt den sedan dess. Jag gjorde egna julkort efter att ha läst ditt julkortsinlägg (http://adeoalibertate.blogspot.com/2011/12/julgransbollar-med-mord.html). Tack för inspirationen! :)

Gott nytt år och hoppas alla dina önskningar slår in!

den elaka bloggaren sa...

hets <-> utmattning, det är dom två spänningspoler som vår kultur vilar på, slit ut dig på jobbet och däs sen framför tv:n och skratta eller mys.

ju fler vi blir som lyckas plana ut den här berg-och-dalbanan desto färre mänskor som ger för mycket åt sitt jobb och sen i trötthet köper det enklaste livet de surt förvärvade pengarna kan köpa.

så fint att du skriver om när du känner av att du måste hitta balans, det är det så väldigt många som borde göra, men ännu inte har känt av!

Fröken Pyssel sa...

Jag hoppas mitt 2012 blir bättre än 2011.. Gott nytt år och ta hand om dig!!

Monica sa...

Vi ses förhoppningsvis på jobb n:r 2 nån dag!Jag tycker ju att du är en så härlig person,positiv,glad,energisk..osv..
Hoppas att du börjar må bättre!

Hannasvirrvarr sa...

Annika - Jamen precis sådär är det, ingen dödssmäll men en massa små smällar och blåmärken.

A - Ja, det är det som verkar helt omöjligt ibland, att lägga märke till det i tid. Men det lär man sig förhoppningsvis lite bättre för varje gång. Får man väl hoppas. Gott nytt år!

Sockerkaka - Tack för den fina kommentaren!

den elaka - Du har så rätt! Jobba ihjäl dig så att du ska ha råd att köpa lyckan, bli utmattad och köp tröst. Köp, köp, köp. Tack för uppmuntran.

Fröken Pyssel - Hoppas det blir så!

Monica - Det hoppas jag med, du är en bra kollega du!

Fager Dam sa...

Jag hoppas på att vara fokuserad, är så mycket jag skulle vilja få gjort i år. Och för att orka med det måste jag lämna bort alla såna onödiga hobbyn som bara tröttar ut och inte är roliga. Och istället ge mig själv tid att andas och göra ingenting.

Hannasvirrvarr sa...

Fager Dam - Det låter bra. Ibland måste man verkligen vara på sin vakt för att inte slösa tiden på något riktigt onödigt - bättre att verkligen koppla av än att slösurfa till exempel. Lycka till! :)

Christina sa...

Jag hoppas kunna lyssna mer på mig själv och inte göra så många förhastade beslut. Göra saker som får mig att må bra helt enkelt!

Ida sa...

Tack för att du delar med dig, jag vet mycket väl hur det känns!

Lycka till med nya firman, önskar dig ett gott nytt år!

//Ida

Hannasvirrvarr sa...

Christina - Att lyssna på sig själv är bra!

Ida - Och jag önskar dig ett gott nytt år! :)

Anonym sa...

Den där utmattningen ja... Har själv varit där ordentligt. Tog mig närmare fyra år att bli frisk och lycklig igen med hjälp av terapi och mindre jobb. Med facit på handen, så var det det bästa som hänt mig (naturligtvis förstod jag det inte då jag var mitt inne i det). Jag flyttade, lämnade allt gammalt, började leva min dröm, träffade en man, blev med barn, flyttade till en ö, fick ett barn till, bygger hus. Och allt detta som 40+. Visst är livet ändå fantastiskt?!
Allt gott till dig och lyssna till ditt hjärta!
Susanne i Österbotten

Hannasvirrvarr sa...

Susanne - Vad spännande det låter, fint att det förda goda saker med sig. Tack för uppmuntran, allt gott till dig med!