21 december 2011

Bromsarnas perfekta timing

Idag fann jag mig själv oplanerat på en bilverkstad glatt betalandes 190 euro. Jag är inte ens ironisk när jag skriver glatt.

Jag trodde jag skulle göra en snabbvisit till Närpes, men på väg ut från centrum började bilen gå segt, som om bromsarna låg på. Efter någon km insåg jag att jag inte kan köra hem sådär och det råkade precis vara när jag körde förbi bilverkstaden som Anders brukar anlita. Bara att svänga in och överlåta bilen i kunniga händer. De hade tid för den genast och det visade sig att både bromsklossar och -ok måste bytas. En av personalen ringde ett samtal, hoppade i bilen och körde genast och hämtade en begagnad reservdel och en timme senare var bilen fixad. Tacksamheten!

Jag kör relativt ofta längre sträckor så det där kunde lätt ha hänt var som helst. Bilen hade kunnat ge upp en sen kväll någonstans mellan Lempäälä och Vammala, någonstans i en finsk ödemark. Men istället säger den stopp precis när jag kör förbi typ den enda verkstaden jag känner till i hela landet. Jag hade sån oerhörd tur. Och ett stort plus i kanten till Autoforum i Närpes för den fantastiskt snabba servicen.

Innan bildramat fyndade jag på loppis men vi får ta det en annan dag.

1 kommentar:

Helena Högberg sa...

Det är härligt när man har turen på sin sida!Egentligen skulle man skriva upp sådana tillfällen och ta fram lappen när man tycker att allt går emot en :)