29 november 2011

En uppföljare

Det var många som kommenterade inlägget om köpfria dagen (eller egentligen handlade det om folks osakliga och hånfulla uttalanden om samma dag).

Många var överens om att dylika dagar (köpfria dagen, energispardagen osv.) är onödiga, eller i alla fall att det inte spelar någon roll vad man egentligen gör under den dagen. Någon uttryckte också irritation över att det finns de som stillar sitt samvete genom att inte köpa något på köpfria dagen men shoppar utan att tänka resten av året.

Jag tänkte förtydliga lite. Jag tycker inte att man gör fel om man shoppar på köpfria dagen, jag handlade själv mat och några saker på loppis. Jag (och många i kommentarsfältet) anser att dylika dagars uppgift är att uppmärksamma ett problem. Eftersom jag nästan helt har slutat shoppa så är de flesta dagar köpfria för mig och jag såg ingen anledning att fästa någon speciellt uppmärksamhet vid dagen.

Det som upprörde mig var att människor skriver omogna, osakliga och hånfulla kommentarer om t.ex. köpfria dagen. Tycker man att den inte ska finnas kan man väl föra fram en saklig motivering? De hånfulla kommentarerna kan man hålla till sin närmaste krets, inte skriva ut på nätet.

Sen vill jag tacka för att alla kommentarer som skrevs på min blogg var verkligt sakliga. Man får gärna kommentera på min blogg fast man inte håller med mig, så länge det görs sakligt. Så tack och välkomna åter!

5 kommentarer:

Linda sa...

Alltså. Jag gillar din blogg så mycket och känner igen mig i allt från ett sådant här inlägg till en bloggpost med sneda julkort. Du kunde varit jag! Haha!

Hannasvirrvarr sa...

Kul, men synd att vi inte bor närmare varandra, vi kunde ju bli som ler och långhalm ;)

Peppe sa...

Jag tycker att det var lite oproffsigt av ÖT att lyfta fram alla hånfulla kommentarer. Lite sensationsjournalistik för det kan ju inte representera vad folk tycker.

Sedan håller jag med om att dylika dagar är utmärkta för att få igång en diskussion om konsumtion.

Hannasvirrvarr sa...

Peppe - Jag hoppas i alla fall inte att det representerar vad folk tycker.

Sara sa...

Jag håller fullständigt med dig. Hånfulla kommentarer är mycket onödiga om detta ämne.
Men tycker också själv att dessa dagar ska vara till för att väcka uppmärksamhet, inte att man absolut inte "får" köpa något. Jag köpe säkert också själv mat den dagen och det måste få vara helt ok :)