4 oktober 2011

Stockholmsresan: Antik- & Kuriosamässan

Fredagen började alltså med att vi körde av båten tidigt på morgonen. In till stan och ut på Reimersholme där det var lummigt och fint. Sen parkerade vi bilen vid hotellet för att ta oss an tunnelbanan.

Här är mitt glada ressällskap. Vi var båda så ivriga över den här veckoslutsresan att vi redan när vi kört ner till Åbo pratat oss hesa. Vi gjorde verkligen allt för att hinna se och uppleva så mycket som möjligt, så det blir nog flera inlägg att vänta.

Den huvudsakliga anledningen till resan var i alla fall Antik- och Kuriosamässan i Kista och dit gick största delen av fredagen åt. Mässan var som en enda stor godispåse för såna som mig. Priserna var naturligtvis höga men vi var mest där för att titta och inspireras.

I en del montrar hade man arrangerat rum och vart man än vände sig fanns stringhyllan i synfältet, vilket jag förstås tyckte var mycket trevligt.

Både möbler och mindre föremål fanns det gott om i teak. I en monter hade de samlat typ alla teakföremål man kan hitta. En fröjd för ögat.

Välkända porslinsmönster fanns det oändligt mycket av.

Många fina lampor.

En färgglad fågel i metall.

En stringhylla fylld med Brio-leksaker. Varför vill man köpa leksaker i plast när det finns i trä, kan jag undra.

Porslinsdjuren, porslinsdjuren.

Vackra färgade glas som drog min blick till sig.

Oerhört fina förvaringslådor med en massa små fack.

En fin tavla och en träask i estetiskt samtal.

Förvaringssystemet, aah! De där gamla (riktiga) godisen hade minsann sett sina bästa dagar, men de var ändå fina i burken.
Här hade jag kunnat stå länge och gräva om jag haft bättre tålamod.

Mitt i utforskningen av alla montrar träffade vi några bloggare, vilket förstås var kul. Här är Benny med Porslinsbloggen som var som ett riktigt uppslagsverk när det gällde gammalt porslin. Loppistan Lovisa som vi tyvärr inte hann prata så mycket med och så Jan men bloggen Form55 som inte fastnade på bild. Vi lunchade och sen fortsatte vi gå runt på mässan.

Där en fyratiden var vi alldeles utpumpade, inspirerade och nästintill överstimulerade av allt fint. Jag hade klätt mig i klackar (fast jag borde vetat bättre), och mina fötter värkte. Jag testsatt en lamino medan jag vilade mina fötter en stund och vi försökte göra upp en plan för resten av kvällen.

Ps. Är ni sugna på ytterligare fina bilder från mässan kan ni kolla in Ajas bilder här.

7 kommentarer:

Lundagård sa...

*Gillar*
Åh så roligt det var...! Så fina bilder, tyckte jag inte alls hann koncentrera mig på fotograferandet, fast man fotade så vilade ögonen redan på nästa sak vilket resulterade i lite halvråddiga bilder. Tur att man har tvåhundra att välja på i alla fall :-)

Tove sa...

Ja där fanns ju en del bekant på dina bilder :) Fast de hade säkert också mycket olika de olika dagarna. Jag var där på lördag.

sofiamaa sa...

Så många fina saker! :)

Lundagård sa...

Jag reser bara med sådana människor som inte är rädda för att iklä sig hjälm! ;-)

Johanna Stålros sa...

Jag var oxå där- så mycket fint och kul det fanns att titta på.... Kram Johanna

Herr Movarp sa...

Kul att träffa er långväga gäster tycker jag och roligt att se era bilder med, alla har ju sina favoritgrejer att visa! Jag tänkte bära ut den där Laminon och ta med hem, den var ursnygg :-)

Naja sa...

Hjälp vad mycket fint!