28 oktober 2011

Loppis i Storå och Ikalis

Som sagt stannade jag vid ett loppis i Storå på väg mot Ikalis.
Loppiset tog rum i hela huset, en massa rum fyllda med saker.
Man fick också gå upp på övre våningen, där det fanns flera små rum.

Och en massa fina tapeter. Så fanns det två rosa vägglampor som var alldeles ljuvliga.

Jag handlade lite tyger, en påse knappar, en tapetrulle och en glasburk.
Byggnaden som rymde det där stora loppiset i Ikalis har av den enorma skylten att döma hört till Finlayson tidigare. Ovanför o:et kan ni se mitt sällskap.
Det var nog rätt stort faktiskt.
Där fanns ett par fina teakmöbler. Och en trebent lampa som jag fick lite begär efter. Men den fick bli kvar i alla fall.

Det här hade vi roligt åt. Stora flickors strumpbyxor. Strumpbyxa med stor byxa. Bred grenkil.
Där fanns ett bord med en bordsskiva som hade så otroligt snyggt klotter på sig. Jag blev mycket sugen på att ta hem det, avlägsna benen och skruva upp bordsskivan på väggen som tavla.
Och så avslutningsvis lite färgpiller inför helgen.

Det stora loppiset var nog stort, men en del hyllor var tomma. Det var inte ett överväldigande bra loppis men sämre har jag varit på. Du som undrade om det är värt att besöka på väg ner till Tammerfors, jag skulle nästan hellre rekommendera ett annat stort loppis som finns alldeles intill vägen strax förbi Hämeenkyrö, om jag googlat mig fram rätt så är adressen Mestarintie 2, Häämeenkyrö.

9 kommentarer:

Kerstin sa...

Den röda tapeten med vitt mönster var fantastiskt fin!

Ninna sa...

Inspirerandeeee! :D

JM sa...

Tusen tack för tipsen! Ska absolut undersöka loppiset i Hämeenkyrö i samband med Tammerfors-resan! :) Hur är prisnivån på dessa loppisar (Ikalis o Hämeenkyrö) i jämförelse med Vasas loppisar?

Lundagård sa...

Åh, bokhyllan och lampan!

Come again secondhand sa...

loppiset i storå verkar ju fantastiskt! ojjoj så det rycker i loppis... inte tarmen kanske, utan mera.. jag vet inte. Vad rycker det i när man vill gå på loppis? Loppis hjärtat? Sugen blir man iallafall.

Gila sa...

Bokhyllan....jag dånar så snygg!

Hannasvirrvarr sa...

JM - Nu är det länge sen jag varit till det där i Hämeenkyrö men jag skulle säga att det är ganska liknande priser som Vasatrakten.

Come again - Rycker i fingrarna? :)

Fia sa...

OOOH!!! Teak bokhyllan VILL JAG HA!!! Det är den vackraste bokhyllan jag sett!!! Var jag skulle placera den... På taket kanske? eftersom huset är FULLT. (Eller så säljer jag Mathias bokhylla i vardagsrummet, men det är en hemlis) ;D

Fröken Pyssel sa...

Åååh, lampan! *dregglar* Och så fina teakmöbler :-)