17 september 2011

Intresseklubben rapporterar om blåmärken

Postjobbet har naturligtvis också baksidor. Väntade sådana: man påverkas mycket av dåligt väder (hittills har jag bara utsatts för regn två dagar, jag väntar med iver på 30 cm snö) och så är det inte speciellt välbetalt. Men något jag inte hade förberett mig på var alla blåmärken.

Även om jag cyklar runt 15 km under en morgon så känns det som om tiden jag cyklar är väldigt marginal. Det handlar mest om ett ständigt manövrerande av den fullastade cykeln. Stanna, fötterna ner på marken, sträcka sig till postlådor, upp igen, skuffa fart, trampa några meter, bromsa, stanna. Upp och ner över kanter, skuffa upp för uppfarter och försök klämma fast cykeln mellan benen medan man sträcker sig mot en postlåda, luta sig över staket, kurva in bakom buskar. Svänga, balansera och gå fram med korta steg längs en lång rad postlådor.

Cykelns trampor är av metall och har trubbiga taggar så man inte ska slinta på dem. Och nere vid framhjulet, på lagom höjd för smalbenet finns en metallstång tvärsöver som gör postcykelns stöd stabilt. Mellan dessa trampor och stödet framför blir det lätt trångt för de stackars benen som ska sköta all manövrering.

Vilket har resulterat i att det mellan mina knän och fötter knappt finns nån fläck som inte fått sig en törn och skiftar i olika färger av blått. Höjdaren var ändå när jag slog i den där ankelknölen så förbaskat hårt i trampan att det blödde genom strumpan. Och några dagar senare när en stadig sårskorpa lagt sig slog jag i på exakt samma ställe och slet upp sårskorpan så att det blödde genom strumpan igen. Jag gnydde och svor och delade antagligen ut helt fel tidningar i de följande tio minuterna.

Ojdå. Det blev en jäkla lång text om blåmärken man får av en postcykel. Nästan så jag borde lotta ut ett pris bland dem som orkat läsa ända hit.

4 kommentarer:

alegni sa...

jag är tydligen den enda som orkat läsa. vad vinner jag? ;)
trevlig helg!

Emma sa...

nej! jag läste jag med:) jag gillar dina texter, även de som handlar om blåmärken!

den elaka b. sa...

jag tycker blåmärken och sånt är intressant, men faktiskt läste jag texten medan jag fundera om du ser till att återhämta dig fysiskt tillräckligt emellan rundorna? äter tillräckligt med proteiner o.dyl.? är själv mycket för det här med fysisk träning och 15 km cykling per dag plus en massa kånkande av post låter som en idrottsprestation om du frågar mig...

Hannasvirrvarr sa...

alegni - Jag lovar i alla fall att bjuda på kaffe om du har vägarna förbi Kristinestad :)

Emma - Tack, det var fint sagt!

Den elaka - Jag brukar äta rågbrödssmörgåsar innan rundan och sen när jag kommer hem är jag hungrig igen, då brukar jag koka gröt och äta morgonmål nummer två. Plus alla andra mål mat under dagen... Jag var lite orolig innan att jag skulle vara för klen men det har faktiskt inte alls känts fysiskt övermäktigt.