20 april 2011

Några små tankar om jämställdhet

Jag brukar tänka så här. Att om jag som kvinna vill leva i jämställdhet så ska jag inte utnyttja "traditionell" kvinnlighet för att få som jag vill. Som att låtsas vara hjälplös och snygg för att komma undan en böter, slippa betala drinkar eller liknande.

Men för en tid sedan stod jag i kassakön på ABC bakom två unga män som flirtade hejdlöst med tjejen i kassan för att få stämpel för en matsumma som egentligen inte berättigade till stämpel.

Så jag vet inte. Kanske det är ok att charma sig fram. Kanske det inte har något med jämställdhet att göra?

Men det håller jag i alla fall fast vid att det är dålig reklam för det kvinnliga släktet att låtsas vara hjälplös.

7 kommentarer:

Fia sa...

Efter att man jobbat i kassan på ABC har man sett många försök till att just charma sig till en stämpel fast man inte hade rätt till det.
Vissa lyckades kanske och andra inte... Mathias brukade lyckas ganska ofta, ibland utan att han ens försökte utan han bara fick... Tafatt sätt från mig att visa intresse? :D

Emma Audas sa...

Ja, men precis!
Jag saknar dig. Kan du inte komma och filma mig lite? :)

Sanna sa...

Nej vi kvinnor är ju allt annat än hjälplösa..jag brukar säga..en bra kvinna reder sig själv.. =)

Underbara loppisar här nedan.. Längtar tills alla sommarloppisar kommer igång nu.. =)

Ha en trevlig påskhelg!
Kraaaaam
Sanna

Fager Dam sa...

Jag har alltid tyckt det är ok att få hjälp med att bära tunga saker. Tilräckligt orättvist att jag föddes med alltför få arm-muskler.

HannasVirrVarr sa...

Fager Dam - ja men självklart ska man kunna få hjälp, med allt man inte kan göra själv. Men jag menar att man sakligt ska be om den hjälpen.

Maria sa...

svar: Tack så mycket! Kul att du tycker det. :)
Jag håller med dig, ibland är det kul att klä sig lite knäppt och sticka ut. Synd att vi inte hann prata särskilt mycket med varandra på bloggträffen. Men det får vi ta igen nästa gång. ;)

Jag har inte läst din blogg innan, men den hamnar direkt på Bloglovin' för min del. :) Så komiskt att vi har tänkt likadant när vi gjort våra headers. ;)

Fröken Pyssel sa...

Jag håller med dig :-) Jämlikhet är så stort och komplext och jobbigt och roligt och intressant att diskutera. Skulle vilja skriva hur mycket som helst, men nöjer mig med att citera min handledare jag hade när jag gjorde mitt exjobb, en superliten supersöt italienska:
"I'm strong woman, manage by myself!" :-)