19 april 2011

De senaste dagarnas estetiska höjdpunkter


I fredags besökte jag och en annan blivande Marthainspiratör en tredje blivande Marthainspiratör för att äta blåbärspaj och livligt odla våra tankar om hållbar livsstil (läs: ha en temacirkelträff). På köksbordet satt de här oskyldiga porslinsbjörnarna och lyssnade med varsitt finger i mungipan.

På söndag efter att jag hade röstat satte jag mig i min bil (ja, jag har köpt min första alldeles egna bil förra veckan) och körde till Kaskö, som är en av Finlands minsta städer med under 2000 invånare.

Och kan ni tänka er att där fanns tre (tre!) loppisar som hade öppet på söndag. Jag fyndade så det stod härliga till!

Schackrutigt golv, färgglad trasmatta, en gammal stol och bordet till en gammal symaskin, fasligt vad många tilltalande föremål som rymdes på en bild.

Bilden är tagen i ett riktigt mysigt loppis där de hade samlat en massa gamla saker, mera som en second hand shop men ändå förmånligt. Att kassamaskinen vevades upp gjorde inte upplevelsen sämre!

Så här såg det ut från utsidan. På rådhusgatan 63 (om jag minns rätt) låg det. Jag rekommenderar.

Och i måndags efter att jag i Solf lärt ut till barn hur de ska agera om de går vilse i skogen tog jag en sväng via några loppisar i Vasa. Bilden är från Jupiter där jag skulle ha fyndat snärttiga jobbskor om mina fötter bara varit 3 storlekar mindre.

5 kommentarer:

Peppe sa...

Hej kaveri, får jag låna en bild från reshop till Papper? Tänkte puffa er modeshow.

HannasVirrVarr sa...

Kiva! Absolut!

Caroline sa...

loppis är underbart! =) mysiga bilder!

Peppe sa...

Tack och hurra!

Krisses hantverk sa...

Tack för tips, det är ju inte så långt dit :)