3 februari 2011

Loppissaldo januari

Från och med det nya året började jag skriva ner varje loppisköp i ett litet grönt häfte för att få någon koll på hur mitt loppisshoppande ser ut. Nu har vi januari bakom oss och jag tänkte rapportera.

I januari har jag sammanlagt satt 92,80 € på loppisinköp. Först tyckte jag det lät som en hög summa men när jag tänker efter så tycker jag ändå inte det. Så mycket andra utgifter har jag inte haft. Mat förstås.

Vad har jag fått för pengarna då?
  • Det största enskilda köpet var ett litet matbord för 15 euro, som var ganska nedgånget. När jag får tid ska det bli ett uppfixarprojekt, jag tänker mig färg + tapet på bordsytan
  • Den fina bordslampan för 5 euro
  • En fin och skön filt (2,50)
  • Två bra böcker (6 för båda)
  • I klädväg: En blommig tunn jacka/kofta i nyskick (7), en rödmönstrad tunika/skjortklänning (4), blommig trikåtröja (1) och en bomullsklänning (1)
  • Och sen tusen små grejer att pyssla av, en hel del till loppiset faktiskt. Stickstickor, 4 rullar hyllpapper, 4 metallbrickor, flera gardiner och dukar, tygbitar, en påse garn, en påse tygremsor, vackert mönstrade saftglas, koppar och fat, muggar, tidningar, porslinskaniner och en plåtburk utan lock.
Utan att ha något nedskrivet att jämföra med upplever jag att det här har varit en månad när jag har köpt mera på loppis än annars. Men vi för ju se så småningom. Jag känner ändå att det har varit bra köp.

5 kommentarer:

Tofslan sa...

Det är ju ingen farlig summa. Tänk hur mycket fina saker du fått för den pengen :)

Lilla frun sa...

Ja, jag tycker också att jag lägger mycket pengar på loppis; nästan från varje runda blir det mellan 10-30€ från varje loppis jag kommer ut ifrån! Men när man ser hur många saker man får för den summan och jämför vad det skulle kosta som "nytt" känns det rätt så bra !

ylva sa...

Problemet med loppisar för mig är att jag tänker: "ja men det är ju bara loppis, det är ju inga pengar". Sen är det ganska mycket pengar ändå när jag tänker efter.

Men som sagt får man otroligt mycket för pengarna, igår var jag på Kupan och idag på Erikshjälpen och handlade för ca 300 kr, mycket känns det som nu, men fick tag på; ett par underbara skor (armykängor typ), en svart kavaj som satt perfekt och ser helt ny ut, en skjorta i glassiga färger, en stor anslagstavla, 3 symönster, 3 böcker, 1 spel (som ska bli present) och lite annat.

300 kr för det är inte så mkt, men får nog tyvärr ändå hejda mig lite.

Mia J sa...

jag har också tänkt börja skriva upp alla loppisinköp men det får bli från februaris början, hann inte med i januari :)
känner att jag i januari dock brännde iväg med extra mycket pengar på loppisar (synd att jag inte hann med att anteckna!) men det i sin tur har lett till att jag inte har haft lika stort behov av att köpa nytt vilket i sin tur ledde till att det fanns konstigt mycket pengar kvar på kontot när månaden var slut ;D
så meeeee like! begagnat är ändå alltid billigare!

a-Luna sa...

Gillar din idé att sätta tapet på bordsytan!! Blir säkert jättefint!