8 november 2010

Kristinestad

Jag upplever att jag lämnade en del trådar hängande i och med inlägget om vår flytt. Dags att knyta.

Vi ska alltså flytta till Kristinestad runt årsskiftet. Knappast för eviga tider, men för nu.

Orsaken till K:stadsflytten är att sambons nuvarande arbetsplats (älskade och hatade Peppar&Papper) har körts i grunden och att han i omorganiseringarna har erbjudits jobb på tidningen Syd-Österbotten. Fast tjänst. Vilket väger tyngre än mitt nuvarande vikariat, som det känns helt okej att lämna bakom mig.

Det som däremot inte känns speciellt roligt att lämna bakom mig är pysselgruppen och mina nyfunna vänner här i Åbo. Det är faktiskt mitt sociala liv som jag är mest orolig för. Finns det människor i min ålder/livssituation i Kristinestad? (Min fördomsfulla föreställning är att där endast finns barnfamiljer, pensionärer och ungdomar som längtar bort - säg gärna att jag har fel.)

Här i Åbo efterlyste jag pyssliga människor på bloggen men jag tror faktiskt inte jag har en enda läsare i Kristinestad?!

Förutom att jag kanske kommer att dö ensamhetsdöden (min fästman är mycket skön att leva med men jag behöver andra att hänga med också) så ser jag på flytten med spänning. Det är ju inte direkt Paris eller Buenos Aires (verkligen inte) men det är en helt okänd ort och omgivning att upptäcka.

Vad jag ska göra där är ännu också ett stort frågetecken. Men det tänker jag inte oroa mig för alls (just nu i alla fall). Sånt brukar ordna sig.

9 kommentarer:

Anka sa...

Kristinestad är en jättemysig stad, men ganska, hur ska man säga, långsam :)
Vilken tur då att Vasa är nära! Här finns ju massor med bloggare. Och jag skulle nog tro att flera av dem har pyssel-lust. Iallafall jag :)

Kamomilla sa...

oj! Det innebär ju lite förändringar det där! Jag hoppas du trivs och hittar vänner och fina loppisar!

Galleri MochB sa...

Men i grannstaden har du åtminstone en läsare ;O) Kristinestad är en jättemysig stad med sina trähus och smala gränder. Där finns ett jättemysigt café (Café Vinkeln). Du har väl tittat på Bettina S som nu bandat i K:stad... Och du hittar säkert likasinnade där också, annars får du köra över gränsen och komma och hälsa på oss i Närpes!

HannasVirrVarr sa...

Anka - Ja, det är klart man behöver ju inte sitta och trycka i Kristinestad hela tiden :)

Kamomilla - Ja, verkligen förändring. Spännande blir det!

GalleriMochB - Då ska jag besöka Vinkeln :) Och jag borde verkligen komma och hälsa på till Närpes, det är ju rätt så nära. Bettina i K:stad har jag tyvärr missat.

K sa...

Som nån annan sa, mysig stad, men shoppar gör man på annat håll. Du har nog till stor del rätt i det du säger om barnfamiljer, pensionärer och ungdomar som längtar bort. Men visst finns här folk i alla åldrar! Mitt tips för att träffa folk är att delta i nån kurs eller vanliga vägen via bekanta ifall ni redan känner nån där.

pimples.ratata.fi sa...

ÅÅÅH! Det gör mig lessen att du kommer att lämna oss. Men sådan tur kan man följa med varann på spridd ort tack vare bloggar.

Jag är bombsäker på att du hittar gemenskap också i Kstad. Fina människor som du är svåra att inte fatta tycke för.

Hoppen ut i det okända (eller nå, Kstad) känns skrämmande men medför ofta en hel del oväntat gott och nytt. Det kommer nog att bli fint skall du se. Men kom och hälsa på oss någon gång!

HannasVirrVarr sa...

K - Det där med kurs tror jag absolut jag ska pröva på, har redan kikat i mi-broschyren på nätet. Knyppling kanske? :)

Pimples - Men tack så hemskt mycket för så fina ord, blir riktigt rörd. Hoppas vi i alla fall ännu hinner träffas på någon pysselkväll innan jag är all gone :)

mammagrön sa...

Jag tycker att Kristinestad låter som ett mysigt ställe, men hur det är att bo där i praktiken vet jag inte. Har bara besökt staden på sommaren och då är det väl mera liv med alla sommargäster. Det blir säkert bra hur som helst!

Sandra sa...

Tadaa, en läsare från Kristinestad hej! (Eller jag ramlade in på din blogg nu, men får väl ta å bli din läsare) Själv är jag bosatt i Frankrike för tillfället, men mitt hjärta finns i Kristinestad, Henriksdal. Kristinestad är ju inte världsmetropolen (även om man nuförtiden kan träffa på folk lite var som helst ifrån tack vare asylcentralen som finns där) och jag antar att du måste ge det lite tid. Det är en såndär typisk småstadsort som livar till på sommaren och sen lite går i dvala. Men har i princip allt man behöver, även några loppisar. Jag är säker på att du hittar pysslare där också. Jag har själv inte bott där nu på fem år så jag har ingen koll, men kolla medborgarinstitutets kurser, där hittar du helt säkert pysslare. Sen är det ju inte långt till varken Vasa eller ens Åbo. Hoppas ni kommer att trivas! Blir spännande att höra om dina upplevelser som ny Kstadsbo :) Är ni i trakterna redan kring jul, nyår kan vi dricka glögg på Vinkel!