5 november 2010

Förändring

Okej hörni, jag har något att berätta. Vi kommer att flytta bort från Åbo! Vid årsskiftet.

VART vi flyttar är en riktig höjdare i komik. Skulle någon ha påstått det för någon vecka sedan hade jag antagligen hånskrattat. Ni får gissa er fram efter mina välvalda ledtrådar:

5 poängs ledtråd: De fyra olika föreståndarna till stadens fyra kommunala daghem har alla dubbelnamn, som alla börjar med "Ann-".

4 poängs ledtråd: En sökning på mol.fi över ledig jobb på orten ger just nu 4 träffar, ett av jobben är grävmaskinsförare.

3 poängs ledtråd: Jag har besökt orten två gånger i mitt liv, en av gångerna var på en klassresa i lågstadiet.

2 poängs ledtråd: Svenska är majoritetsspråk i kommunen, i runda tal 60/40.

1 poängs ledtråd: Finns ganska precis mitt emellan Åbo och min uppväxtort och även mitt emellan Vasa och Björneborg (som jag för övrigt aldrig besökt).

Frågor på det?

10 kommentarer:

alegni sa...

jag vet, jag vet!
grattis... eller?
har ni fått jobb där båda två?

Emma Audas sa...

Hahaha. A ville i förrgår att jag sku berätta något roligt. Så då berättade jag att ni ska flytta dit. Oj, så vi skrattade. Han sa att det var en rolig sak att berätta, men ett dyrt roligt, eftersom ni nu också måste bo där. Haha!

Lotta sa...

Kristinestad?!?!!

Katri sa...

Jag veit jag veit, men jag säger int. Grävmaskinsförar låter som en utmärkt dagssyssla om man int har na annat ti gera. Tänk va mytzi fanskap du sku kuna få ti stånd me he om du ritti sku vila :P

Elder vaför int en professionell loppisfyndar, eftersom jag int tror att he finns ännu så har du på samma gang uppfunni ett nytt yrke. Vem veit om du får nobelpris för he?

HannasVirrVarr sa...

Alegni - Tack! (Jo, grattis går an, allt är bättre än ovissheten vi levar med i veckor nu).

Emma - Ja, jag tycker också det är en rätt skoj sak att berätta. Det återstår att se hur det blir :)

Lotta - Rätt! Även fråge- och utropstecknen efteråt var helt rätt!

Katri - Kanske jag skulle satsa på att lära mig gräva, hur svårt kan det vara?! :)

K:stadsbo som flyttat till Vasa sa...

Haha! Kristinestad är ju liite mindre än Åbo och loppisutbudet är ju inte så digert enligt min mening.
Helt otroligt ifall ni båda har fått jobb där!

Naja sa...

Skulle ha tippat på Närpes men verkar mera luta mot Kristinestad här! Jag har en gång varit där och då övernattade jag i ett vindskydd på torget :)
Grattis till jobb! Och oberoende spännande med flytt.

HannasVirrVarr sa...

K:stadsbo - Jag håller med om skrattet! Och nej, vi har inte båda fått jobb där (ännu?). Har du överlevnadstips, du som känner K:stad? :)

K:stadsbon sa...

Hanna: Okej, hoppas båda får jobb så småningom!
Överlevnadstips, tja, K:stad är definitivt en sommarstad, då livar det i med alla turister och marknaden i juli är årets höjdpunkt! Affärer finns det inte så många av, men det är ju ganska nära till Närpes där utbudet är ltie större. Själva Kristinestads stamstad är fin och det är även landsbygden. Särskilt på sommaren då :) Människorna är oftast trevliga, men det finns rötägg också. Nackdelen är väl att alla känner alla och alla vill gärna ha nytt skvaller att gotta sej i. Det störde jag mej på i alla fall!

HannasVirrVarr sa...

Jo, det är väl lite sådär det är på alla mindre orter, alla känner alla, skvallrar och så är det fint på sommaren och dött på vintern. Men vi ska alltså inte stanna i K:stad forever så det ska nog gå bra. Internet finns ju även där :)