24 augusti 2010

Tisdagstema vecka 34: Vardagsrum

Fabrikens första tisdagstema är vardagsrum. Eftersom vi alldeles nyligen flyttat är vårt hem inte ännu redo för helhetsbilder så jag bjuder på två detaljer som kunde samlas under det gemensamma temat: använd bruksföremål som prydnad så att de finns nära till hands.

Först mitt mormorsfilt-projekt. Av loppisfyndade garn (förutom det bruna till yttersta varvet) håller jag på att virka mormorsrutor som förhoppningsvis till sist blir så många att det räcker till en filt. Jag tycker att rutorna är dekorativa så de får ligga framme i en (loppisfyndad, målad) korg medan projektet pågår. På så sätt är de också nära till hands bredvid soffan om virklusten faller på. Den stora naturfärgade korgen är också loppisfyndad.

Sen några udda drinkunderlägg som ofta får ligga framme på vardagsrumsbordet som prydnad. Igen, de är färdigt där när man behöver dem. Både drinkunderläggen (jag har en stor hög) och vardagsrumsbordet är naturligtvis inhandlade på loppis. Bordet är lite väl litet (jag drömmer lite om att hitta ett lite större, fyrkantigt i 50-60-tals stil, teak) men det här är så sött och fint så jag vill ändå inte göra mig av med det. Dilemma, dilemma.

Klicka in dig till fabriken för att kika in i flera vardagsrum!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vilken härlig hörna i ditt vardagsrum. Jag hittade hit genom fabriken och tittar nu igenom vad alla har att visa upp. Väldigt roligt och otroligt inspirerande. Du har en väldigt härlig blogg har jag upptäkt nu när jag har tittat runt. Kram

HannasVirrVarr sa...

Hej och tack för den otroligt fina kommentaren. Jag måste hålla med att det här fabriken-konceptet är en väldigt bra idé. Det både sporrar en själv och så får man inspiration av andra! :)