17 december 2009

5-i-topp: Loppisfynd

Jag höll på att glömma en fråga bland allt som upptar min tid.

Ivana frågade:

Vilka är dina top 5 loppisfynd?:)

För en loppisfyndgalning som jag är det obehagligt svårt att välja ut fem fynd över alla andra, så det här är på ett ungefär. För enkelhetens skull gick jag inte så evighetslångt bak i tiden. Och så vill jag börja med att säga några ord om fynd.

Fynd handlar ju inte endast om att hitta något man vill ha väldigt mycket och inte heller endast om att hitta något väldigt billigt, utan mera om en lyckosam kombination av dessa faktorer. Något som är sjukt billigt kan vara ett fynd fast det inte är ens högsta önskan och ett fynd kan också vara ganska dyrt om man vill ha det oerhört mycket och har letat i evigheter. Allra bäst är det ju om föremålet är både sjukt eftertraktat och sjukt billigt. Ett fynd är dessutom ännu mera ett fynd om det är väldigt användbart. Så tycker i alla fall jag. Nu över till fynden.

1. Plåtask för mina plastkort. Det här är nog det bästa fyndet för att jag använder det varje dag (och har använt det varje dag de senaste ca 2½ åren), jag tycker det är fint och praktiskt och jag får komplimanger för den nu som då när jag står i kassan.

2. Vinterskor för endast 1 euro. Just nu använder jag dem nästan varje dag. De kommer antagligen inte att hålla så värst länge men just nu är de de bästa vinterskor jag har och de var löjligt billiga - hurra för loppis!

3. T-skjortan med Bambi. Jag blir så glad av den här t-skjortan, tycker trycket är det ljuvligaste och den kostade endast 50 cent.

4. I flera omgångar har jag från loppis köpt hem billigt restgarn av vilka jag håller på att virka mormorsrutor lite nu som då när andan faller på. Skulle kännas så fint att få till en hel filt med återanvänt garn. Krävs några semestrar fyllda med virkning ännu.

5. De här otroligt pigga peppar- och saltkaren gör mig så glad. De är så speciella så när jag såg dem bara måste jag ha dem. Pungade ut med 4 euro och det var det värt.

2 kommentarer:

Kamomilla sa...

Riktiga fynd som liksom är "du" helt klart!

Louise sa...

Plåtasken håller jag på, verligen "fyndig" för kort!!