8 maj 2009

Bästa loppisfyndet?

Fröken fräken utmanar andra att visa sitt bästa loppisfynd. Att avgöra vilket som är det allra bästa är ju ingen lätt sak om man ofta fyndar på loppis.

Ganska snabbt besluter ja mig dock för den här charmiga plåtasken.

Jag köpte den förra sommaren, om jag minns rätt på Gammaldags torg i Jakobstad. Den kostade kanske tre euro. Anledningen till att den utses till det bästa fyndet är för att jag använder den dagligen. Den fungerar nämligen som etui för mina plastkort, den är perfekt storlek för det.

En rolig grej är också att jag ganska ofta får komplimanger för den när jag står i kassor och betalar. I Finland är det nog sällan man ger komplimanger till främmande människor men jag tror faktiskt att det snart börjar överstiga tio gånger som någon påpekat att den är "kiva", "tosi hieno" eller något annat fint. Det är roligt.

Vilket är ditt bästa loppisfynd?

2 kommentarer:

Kamomilla sa...

Den är söt! och jätteroligt att den är i användning! Och i fiffig användning!
Mitt bästa loppisfynd... låt mig se... *funderar*
Det är nog säkert den bruna fina gamla hatthyllan jag har i vardagsrummet i blogghörnan. Den var täckt av tjockt nikotingult klibbigt köksfett och såg skunkig och unkig ut, men efter tvätt och polering växte en skönhet fram. 20 euro gav jag för den på röda korsets sommarloppis i Pargas för många år sedan.

Fröken Fräken sa...

Roligt att se att du tog dig an utmaningen! Och att se att bästa loppisfyndet inte behöver vara en stor möbel, utan kan vara nåot mindre som man får daglig glädje av - och positiva kommentarer kring!

Ja, det börjar vara skön stil i sovrummet nu, kul att du gillar det. Ska bara röja lite på pysselbordet som också står där..som nu mer är "bråte-bord"...