2 november 2009

Vår resa i 8 punkter

Nu har jag tänkt redogöra för resan jag varit på, i åtta punkter. Först lite kort fakta. Resesällskap: jag och min väninna. Syfte: komma bort, slappna av, umgås, besöka loppisar på vägen och må gott. Destination: Lappland.

1. Besöka loppisar
På vägen upp hade vi tänkt länsa alla loppisar i Kemi, Torneå och Haparanda, på vägen ner t.ex. Uleåborg. Men sist och slutligen var vi både trötta och lite sjuka när vi startade vår resa sex på lördag morgon och körtiden tar redan utan stopp cirka 7 timmar. Så det blev inte så många loppisar vi hade tänkt. Men några på väg upp och några på väg ner i alla fall. En del fynd också.

Här prövar jag huvudbonader vid Frälsningsarméns loppis i Kemi. Meningen var att jag skulle försöka se bister och sträng ut på bilden, men det visade sig bli "oerhört sorgligt ledsen försöker tappert hålla sig för gråt och ler nästan samtidigt". Typ. Borde kanske öva på mina miner i spegel.

2. Vackra vinterlandskap
Uppe i Ylläs var det vinter. Och det var faktiskt riktigt vackert. Med snö och frost är det så mycket ljusare och vackrare än med evigt mörket som äter upp allt.3. Stuga med stil
Stugan vi bodde i var bekant från tidigare, jag har tillbringat många sportlov där med familjen när jag var yngre. Ibland ser man bekanta miljöer med nya ögon, är den inte bara för skön, stugan?
Gardinerna skulle jag knappast sätta upp hemma men här passar de helt perfekt. Observera inte teven som speglas i fönstret, tänk att jag inte såg det när jag fotade.


4. Handarbetat
Jag hade med mig mitt mormorsrute-projekt som stått stilla sedan semestern och fick ihop en hel del nya rutor. Det är sällan jag hittar tid att virka i den vanliga vardagen som bara susar förbi, men här var det en av huvudsysslorna på dagarna.

Rutorna med lila bas virkade jag i somras och de blåa under resan. Alla garn förutom den bruna som jag använder som yttersta varv på alla rutor har jag köpt på loppis. Det känns som det enda alternativet för mig när det gäller mormorsrutor. Tanken med de olikfärgade rutorna är väl just att man ska kunna använda restgarnerna. För mig skulle det kännas dumt att köpa nya garn för en mormorsfilt. Känns härligt hållbart tillfredsställande att använda andrahandsgarner :)

5. Sällskapliga Lavskrikor
En dag var vi aktiva nog att ta en promenad nedanom fjället. När vi tog en paus med te och kex kom det plötsligt en fågel flygande och satte sig i en trädtopp nära oss.
Den flög närmare och närmare och vågade till sist så här nära när vi kastade ut smulor.

Och sen flaxflax snabbt iväg. Sen hämtade den två polare också och vi matade i dem en hel del kexsmulor. Så bulliga och gulliga var de.

6. Utanför säsong
Om man vill tänka på miljön när man reser ska man resa utanför säsong, på det sättet blir inte slitningen på naturen lika tung och naturen hinner återhämta sig. Så på det sättet kan man ju säga att vi var väldigt hållbara av oss, höstvandringen var förbi och skidåkningen hade inte dragit igång.
Ödsligt och tomt i backen och på after ski:n. Ganska roligt att se när jag oftast varit här mitt i skidsäsongen.
Ankarliftarna står sysslolösa tätt intill varandra.

7. Fina skrothinkar
Gick ett varv runt stugan och hittade tre fina skrothinkar på det korta varvet.8. Indraperad säng på Ikea
Självklart hann vi med ett besök på Ikea i Haparanda, för köttbullsintag och lite införskaffningar som t.ex. svarta ljus. När vi skyndade genom stötte vi på en säng med draperier/gardiner runt hela. Vi var tvugna att provligga och en skön känsla spred sig när man drog fast alla gluggar och var alldeles omsluten.


8 kommentarer:

Louise sa...

ja det skulle inte sitta helt fel med en lapplandsresa just nu...Ni hade det säkert skönt!

Kamomilla sa...

Låter som ni hann med en hel massa!! Lappland är nog alldeles speciellt. Man måste uppleva det för att förstå.

Linus sa...

Den första bilden under punkt 5 gillar jag skarpt! :)

HannasVirrVarr sa...

Louise -> En lapplandsresa sitter ofta rätt :)

Lappland -> Så är det nog, frihet sprider sig i själen ju högre upp man kör ;)

Linus -> Tack, det gör jag också faktiskt!

Ida sa...

Fint det blev med bilderna till vänster. Jag skall kolla punkt 5 igen, kanske är det min bild som är för liten på bredden.

Härlig stuga, riktigt 70-tal!!

Kram Ida

Hanna sa...

Vilka fina stämningsfulla bilder. Jag diggar skrothinkarna!

HannasVirrVarr sa...

Ida -> Tack. Jo, min bild var för liten också men jag längde den i klanterna så passade den in i den bredare rutan. Lycka till!

Hanna -> Tack :) Jag diggar speciellt den där rostiga gurkburken!

alegni sa...

vilken skön, avkopplande resa ni verkar ha haft!