27 november 2009

Julkort: testing, testing

Jag har funderat en tid på om jag ska skicka julkort eller inte. Och jag har inte bestämt mig ännu. Jag gör det gärna om jag hittar tiden och inspirationen att göra egna julkort. Innan jag blev sjuk gjorde jag några test-kort i all hast.

Jag tänkte jag skulle köra supermiljövänligt och inte köpa något nytt material till korten och började klura på hur man skulle kunna göra fina julkort av tidningspapper. De är ganska ruffa och inte speciellt eleganta men ganska mysiga tycker jag, finns många utvecklingsmöjligheter.

Jag har använt flera lager tidningspapper (både på liggande och stående så blir det mindre slattrigt) som jag har sytt med maskin runt kanten. Så har jag sytt fast ett band runt kanten och stämplat. Det röda bandet är nyköpt men det svarta är återanvänt, kommer ur klädplagg (öglorna för hängare).

10 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Såå fina! Tycker absolut du skall skicka julkort! Jag skulle bli glad av att få ett :O)

Kamomilla sa...

Me like, och såå bra med att inte köpa nåt! Själv funderar jag på att skippa dem i år, men sen finns det så många som kan tro att man är sur eller nåt, eftersom man alltid skickat förut...

HannasVirrVarr sa...

Galleri MochB -> Tack :)

Kamomilla -> Tack :) Jo, den risken finns ju om man alltid brukar, men å andra sidan så tror jag nog de flesta har förståelse. Julkort ska inte vara något måste tycker jag.

Hanna sa...

Jag trodde att jag var den enda som samlade på sidenbanden från nya klädesplagg! Har ingen aning om vad jag ska göra med dem men jag kan liksom inte slänga dem. Jag gillar julkortet med rosett längst till vänster. Men egentligen hatar jag julkort. De människor man känner hinner man väl önska god jul och krama om innan den 24?

Hanna sa...

alltså längst till HÖGER menar jag förstås. Men Hanna, du har visst förståelse för den missen :)

HannasVirrVarr sa...

Hanna -> Jo, jag sparar också alla band, hamstervarning! För mig är julkort ett sätt att få utlopp för kreativitet och sprida lite glädje (det är ju roligt att få annat än räkningar på posten) god jul-hälsningen är mest en bisak ;) Jo, jag har förståelse, att det stod vänster gick inte ens in i mitt huvud :P

alegni sa...

de där är ju gårrfina!
det tipset ska jag definitivt spara och använda nästa år! årets köpiskort är redan skrivna...
trevlig lillajul!

HannasVirrVarr sa...

Alegni -> Tack! Trevlig lillajul på dig med :)

Louise sa...

Jättefina kort! Skulle gärna få ett sånt i postlådan :O)

Loppan Lorum sa...

Tack för besöket - och berömmet! Det här med julkort av tidningspapper var en jättefin idé, kanhända att jag knycker den... ;)