21 oktober 2009

Svarvat - del 2

Det här ska inte bli en blogg som bara handlar om svarvade träbitar, jag lovar. Men jag måste bara visa min andra svarvade provbit, den är i en helt annan klass än den första. Vi hade en vikarie första gången jag svarvade och den här gången fick jag bättre instruktioner och vassare verktyg. Därav blev också resultatet helt annorlunda.

Jag är löjligt stolt över det här korta, udda benet jag åstadkommit. Nedre delen av det är lent som en babyrumpa så det är svårt att inte gå omkring och smeka biten hela tiden. Min sambo tycker redan att träbiten får alltför mycket av den uppmärksamhet som borde riktas mot honom.

Nämen, allvarligt talat, det är superroligt att lära sig nya praktiska kunskaper. Och efter de här lyckade försöken i detta hantverk tror jag att jag vågar mig på att göra en pall som har svarvade ben. Jag tänker dock inte försöka göra fyra likadana ben (dömt att misslyckas, sådan vånda vill jag inte utsätta mig för) utan jag tänker vara konstnärligt fri och göra fyra olika ben!

5 kommentarer:

Hannis sa...

Jag är imponerad!!
Svarva är svårt.
Visst är det kul att prova på olika saker.
Just nu håller jag på och ritar på min pall jag ska snickra.
Hur det sen blir är en annan femma=))

Fröken Fräken sa...

Coolt att du går och lär dig att svarava! Skulle verkligen vilja bli bättre och våga mer när det gäller snickrande och liknande. Tycker att det låter som en toppenidé med olika ben på pallen!

Louise sa...

Häftigt värre! Håller med dig om att det är roligt med nya kunskaper inom det praktiska. Själv skulle jag vilja lära mig att virka...
Väntar med spänning på pallen med olika ben, men jag antar att den inte riktigt kommer i nästa inlägg ;O)

Stjärnor & Champagne sa...

Åh svarva gjorde vi i slöjden, hm kanske inte i denna division men testade på. Kommer ihåg att det var jättekul. Du ser ju hur duktig ut som helst...

Kram Anne

HannasVirrVarr sa...

Tack för all beröm :) Det lär nog bli flera inlägg från slöjden men knappast en färdig pall i nästa inlägg, nej :)

Vågra pröva på nya saker!